Slušalke
13.09.2024 07:36
Posodobljeno 16 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slušalke AirPods Pro v sebi nosijo pravi potencial nosljivih naprav

Napovedane slušne lastnosti, ki prihajajo na Applove slušalke AirPods Pro, predstavljajo izjemen primer, kako uporabiti nosljivo napravo za izboljšanje kvalitete življenja.

Pozabite na “AI Genmojis”, Applovo posodobitev za AirPods Pro – tisto, ki ima potencial pomagati 1,2 milijardi ljudem z blago do zmerno izgubo sluha po vsem svetu – je lahko brez dvoma uvrstimo med največje novosti, ki jih je ponudil nedavni Applov dogodek Glow Time.

Nove funkcije so bile podprte s študijo “Apple Hearing Study” in vključujejo test sluha, varnostne funkcije in zmogljivosti slušnega aparata.

Izguba sluha je lahko zelo obremenjujoča. Odvzame lahko veselje v družabnih situacijah, kjer se ljudje na hrupnih mestih, kot so restavracije ali bari, ne morejo sporazumevati. Izolacija in izogibanje stikom ob izgubi sluha lahko povzroči težave z duševnim zdravjem.

Nove funkcije slušalk AirPods so razdeljene na tri področja: preprečevanje, ozaveščanje in pomoč.

Hearing Aid Test

Preprečevanje: AirPods Pro bodo zdaj delovale kot ščitniki za ušesa. Konice že delujejo kot pasivna ovira, vendar bo nov algoritem strojnega učenja aktivno zmanjšal hrup in obdelal 48.000-krat na sekundo, da bi znižal decibele, ki dosežejo ušesa. Apple prav tako pravi, da njihov “povsem novi večpasovni algoritem visokega dinamičnega razpona” zagotavlja, da zvoki na dogodkih v živo, kot so koncerti, ostanejo naravni in živahni.

Ozaveščanje: Tukaj stvari postanejo res zanimive. Apple pravi, da 80 % odraslih v ZDA v zadnjih petih letih ni opravilo testiranja sluha.

Apple dodaja klinično preverjen avdiometrični test sluha s čistim tonom, ki se izvaja prek slušalk AirPods Pro in iPhona in temelji na raziskavah njihove študije sluha.

Petminutni preizkus zahteva, da se uporabniki dotaknejo ekrana, ko zaslišijo zvoke predvajane prek AirPods Pro. Poročilo po testu bo svetovalo o morebitni prepoznavi izgube sluha in predlagalo naslednje korake. Za mnoge ljudi je ta funkcija lahko prvi korak k ugotovitvi izgube sluha.

Pomoč: Kot zadnje pa velja omeniti, da Apple lansira tudi funkcijo kliničnega slušnega aparata za blago do zmerno izgubo sluha.

Na podlagi rezultatov preizkusa sluha slušalke AirPods Pro ponujajo personalizirane dinamične prilagoditve, ki uporabnikom omogočajo, da zvoke okoli sebe povečajo v realnem času.

Končna ocena

Apple se že leta pripravlja na in usmerja k tej vrsti funkcij – in tako kot nova funkcija apneje med spanjem tudi ta bazira na eni od njihovih dolgoročnih študij.

Enako kot spalna apneja tudi slušne funkcionalnosti ciljajo na potrebe velikega segmenta prebivalstva, katerega potrebe so večinoma spregledane.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več