Fotoaparati in kamere
26.06.2024 08:37
Posodobljeno 11 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Objektiv NIKKOR Z 35 mm f/1.4 – s perspektive človeškega očesa na lov za dogodivščinami na ulice, dogodke in potovanja

Nikonov novi objektiv NIKKOR Z 35MM F/1.4 je prvi Nikonov fiksni objektiv polnega formata za fotoaparate serije Z, ki se ponaša s svetlobno jakostjo f/1.4 za maksimalno prilagodljivost pri fotografiranju v vseh, zlasti pa slabih svetlobnih pogojih.

35-mm goriščnica je nadvse priljubljena zaradi podobne perspektive, kot jo zaznava človeško oko, in je kot nalašč za raziskovanje bogastva življenja. Novi objektiv je popolna izbira za poulično fotografijo, reportaže s potovanj ter spremljanje dogodkov in videosnemanja.

Foto in videografi lahko snemajo pri povsem odprti zaslonki f/1.4, ki kot nalašč za spontane ali portrete na terenu ponuja mehko zamegljena ozadja, ki izpostavijo motiv. Z novim objektivom lahko tudi v slabih svetlobnih pogojih zajamete posnetke z osupljivo jasnostjo in ostrino, ali pa uporabite hitrejše čase zaklopa, da zamrznete akcijo, ne da bi pri tem žrtvovali svetlost posnetka.

Poulična fotografija je najbolj ekspresivna, ko gre za beleženje nepričakovanega, za ustvarjalne vizualne kompozicije ali pripovedovanje z globino. Objektiv NIKKOR Z 35mm f/1.4 je pripravljen, da ujame trenutek, ko se vsi ključni elementi združijo. Objektiv odlikuje odzivno, hitro in tiho samodejno ostrenje AF. Učinek spreminjanja kota zajema oz. goriščnice med ostrenjem je zanemarljiv in tako je omogočeno linearno ostrenje za nadzorovano in natančno ročno ostrenje.

Majhna razdalja ostrenja, zgolj 0,27 m, uporabnikom ponuja paleto možnosti, da naredijo korak naprej in kader zapolnijo z ostrimi posnetki zanimivih podrobnosti ali posnamejo videoposnetek v tesnih prostorih. Poleg tega se ta 35-milimetrski objektiv polnega formata ponaša z nadvse lahko zasnovo (415 g) in dobro zatesnjenostjo proti prahu in vremenskim vplivom. To predstavlja prednost za vse, ki si želijo svobode in ne glede na vreme gredo še tisti korak dlje in raziščejo, kaj se dogaja za naslednjim vogalom. S kontrolnim obročem lahko brez klikov gladko nastavljate zaslonko, vrednosti ISO ali kompenzacijo osvetlitve.

Objektiv NIKKOR Z 35 mm f/1.4 bo v prodaji od 18. julija po priporočeni prodajni ceni 729 EUR.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nikon fotoaparati

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več