Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
26.08.2024 14:00

Deli z drugimi:

Share

Sony proslavlja 7 osvojenih nagrad EISA 2024

Sony ponosno sporoča, da so ocenjevalci organizacije EISA (Expert Imaging and Sound Association Awards) znova prepoznali in nagradili kakovost ter inovacije Sonyjevih izdelkov, ki so prejeli skupno 7 nagrad EISA 2024, kar potrjuje našo zavezanost ustvarjanju vrhunskih in inovativnih izdelkov, ki izboljšujejo izkušnjo uporabnikov. Med njimi sta tudi nagrada za fotoaparat leta, ki jo je prejel Alpha 9 III, in nagrada za pametni telefon za ustvarjalce, podeljena telefonu Sony Xperia 1 VI.

Skupine ocenjevalcev, ki jih sestavljajo sodelavci priznanih revij s posameznih področij, vsako leto podelijo nagrade izdelkom, ki združujejo najnaprednejšo tehnologijo, priljubljene funkcije in najboljšo zmogljivost v svojem razredu.

Celoten seznam nagrajenih Sonyjevih izdelkov:

  • NAGRADA EISA ZA FOTOAPARAT LETA 2024–2025:
    Alpha 9 III
  • NAGRADA EISA ZA FOTOAPARAT APS-C 2024–2025:
    Alpha 6700
  • NAGRADA EISA ZA TELEOBJEKTIV 2024–2025:
    Sony FE 300mm F2.8 GM OSS
  • NAGRADA EISA ZA ŠIROKOKOTNI OBJEKTIV 2024-2025:
    Sony FE 16-25mm F2.8 G
  • NAGRADA EISA ZA ZOOM TELEOBJEKTIV 2024–2025:
    Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS II
  • NAGRADA EISA ZA PAMETNI TELEFON ZA USTVARJALCE 2024–2025:
    Sony Xperia 1 VI
  • NAGRADA EISA ZA AVTOMOBILSKI SPREJEMNIK 2024–2025:
    Sony XAV-9550ES

Ocenjevalci organizacije EISA so kot razloge za podelitev nagrad omenjenim izdelkom navedli:

NAGRADA EISA ZA FOTOAPARAT LETA 2024–2025: Alpha 9 III
Sony je s fotoaparatom Alpha 9 III dosegel tehnološki preboj. To je namreč prvi fotoaparat, ki uporablja globalni zaklop, s katerim se branje vseh slikovnih pik izvede naenkrat namesto vrstico po vrstico. S tem so popačenja zaradi pojava vrtečega zaklopa postala stvar preteklosti. Poleg tega fotoaparat omogoča hitrost zaklopa do 1/80.000 sekunde, pri čemer je prvič mogoča sinhronizacija bliskavice z vsemi hitrostmi zaklopa. Tako so tudi težave z utripajočo umetno svetlobo postale zgodovina. Pri fotografiranju športa in drugih hitrih dogajanj lahko Alpha 9 III posname neverjetnih 120 slik na sekundo v polni ločljivosti 24 milijonov slikovnih pik in zapisu RAW, pri čemer je ves čas na voljo samodejno ostrenje s sledenjem. Dodatno lahko uporabniki izkoristijo funkcijo predhodnega zajema, ki omogoča zajem dogajanja do 1 sekunde pred pritiskom na sprožilec. Zaklop brez popačenj medtem prinaša prednosti tudi filmskim ustvarjalcem, ki se lahko veselijo snemanja v ločljivosti 4K s 60 sličicami na sekundo (slika je ustvarjena iz zajema v ločljivosti 6K) ter navdušujočih počasnih posnetkov v ločljivosti 4K s 120 sličicami na sekundo brez izreza.

NAGRADA EISA ZA FOTOAPARAT APS-C 2024–2025: Alpha 6700
Alpha 6700 je nov vrhunski model v Sonyjevi ponudbi fotoaparatov APS-C. Zasnovan je za napredne ljubitelje fotografije in videa ter izkazuje, da je pred formatom APS-C še lepa prihodnost. Fotoaparat je opremljen z najnovejšimi Sonyjevimi funkcijami samodejnega ostrenja, vključno z naprednim zaznavanjem subjekta, oceno drže človeka in sledenjem. Novo razviti slikovni senzor z ločljivostjo 26 milijonov slikovnih pik zagotavlja občutno hitrejše branje podatkov, kar prinaša prednost pri samodejnem ostrenju. Pohvali se lahko tudi z zmanjšanim popačenjem zaradi pojava vrtečega zaklopa pri fotografiranju in snemanju videoposnetkov z elektronskim zaklopom. Ob vsem tem Alpha 6700 vključuje še napredne funkcije za snemanje videoposnetkov, znane iz Sonyjevih kamer Cinema Line, kot je snemanje v ločljivosti 4K s 120 sličicami na sekundo. Hvalimo tudi izboljšano ergonomijo v primerjavi s prejšnjimi modeli, saj ima fotoaparat zdaj večje, udobnejše držalo ter dodatne gumbe za upravljanje.

NAGRADA EISA ZA TELEOBJEKTIV 2024–2025: Sony FE 300mm F2.8 GM OSS
Sony FE 300mm F2.8 GM OSS je zelo oster in svetlobno močan telefoto objektiv za Sonyjeve fotoaparate serije E. Gre za tip objektiva, ki je že ves čas eden najbolj priljubljenih za fotografiranje športa in divjih živali, kjer fotografi hkrati potrebujejo visoko stopnjo približanja ter veliko odprtino zaslonke za zameglitev ozadja in uporabo kratkih časov osvetlitve za zamrznitev dogajanja. Sony FE 300mm F2.8 GM OSS je najlažji v svojem razredu, pri čemer tehta skoraj polovico manj, kot smo bili doslej vajeni od takšnih objektivov. Zaradi tega je enostaven za uporabo tudi pri dolgotrajnejših fotografiranjih iz roke. Njegovo vsestranskost dodatno povečuje možnost uporabe telekonverterjev z 1,4x in 2x povečavo, s katerima ga lahko spremenimo v še vedno navdušujoče majhen in lahek objektiv z goriščno razdaljo 420 mm in zaslonko f/4 oziroma 600 mm in f/5.6, pri čemer se ohrani njegova odlična kakovost slike.

NAGRADA EISA ZA ŠIROKOKOTNI OBJEKTIV 2024-2025: Sony FE 16-25mm F2.8 G
Sony FE 16-25mm F2.8 G je izjemno vsestranski objektiv za vse, ki iščejo širokokotni objektiv, ki se dobro obnese pri fotografiranju ter snemanju filmov in vlogov. Odlikujeta ga velika odprtina zaslonke f/2.8 in optika izjemno visoke kakovosti, pri čemer je v primerjavi s Sonyjevim paradnim konjem FE 16-35mm F2.8 GM II uporabnikom vse to na voljo v manjšem, lažjem in dostopnejšem paketu. Nagrajeni objektiv olajšuje zajem posnetkov s kratko razdaljo ostrenja ter podpira kompenzacijo t.i. učinka dihanja med ostrenjem, dva linearna motorja pa zmoreta poganjati samodejno ostrenje tudi pri snemanju s 120 sličicami na sekundo. Enajst ukrivljenih lističev zaslonke ustvarja čudovito mehka ozadja in krožne vzorce zamegljenosti (bokeh). Ko temu dodamo še obroč za nastavljanje zaslonke z možnostjo vklopa klikanja ter odlično zatesnitev pred vremenskimi vplivi, vidimo, da imamo opravka s kompaktnim širokokotnim zoom objektivom, ki je privlačen za široko množico Sonyjevih uporabnikov.

NAGRADA EISA ZA ZOOM TELEOBJEKTIV 2024–2025: Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS II
FE 70-200mm F4 Macro G OSS II je kompakten telefoto zoom objektiv z navdušujočo možnostjo bližinskega ostrenja, ki zagotavlja 0,5x povečavo glede na resnično velikost subjekta pri vseh goriščnih razdaljah. Objektiv je združljiv s telekonverterji, pri čemer lahko v povezavi s Sonyjevim 2x telekonverterjem SEL-20TC ustvari prave makro posnetke v razmerju 1:1. Je manjši in lažji od predhodnika, hkrati pa ohranja enak razpon goriščne razdalje in odprtino zaslonke. Njegova nadgrajena zasnova prinaša zavidanja vredno ostrino in jasnost, hitrejše samodejno ostrenje ter učinkovitejšo stabilizacijo slike. Z vsem tem je odlična izbira za fotografiranje divjih živali ter za makro, popotniško in portretno fotografijo. Čeprav je bil zasnovan za fotoaparate polnega formata, sta rokovanje in ergonomija idealna tudi za uporabo s fotoaparati APS-C.

NAGRADA EISA ZA PAMETNI TELEFON ZA USTVARJALCE 2024–2025: Sony Xperia 1 VI
Sony Xperia 1 VI izstopa kot vrhunski pametni telefon za ustvarjalce, za kar gre zahvala njegovim navdušujočim možnostim snemanja videoposnetkov in mobilnemu slikovnemu senzorju Exmor T za napredno fotografsko zmogljivost. Navdušenim fotografom ponuja kombinacijo treh fiksnih objektivov z goriščnimi razdaljami 16 mm, 25 mm in 48 mm ter zoom objektiv 85–170 mm z možnostjo tele makro fotografiranja. Vsi objektivi so opremljeni z optiko ZEISS in tehnologijo ocene drže človeka (ang. Human Pose Estimation). Telefon podpira snemanje videoposnetkov HDR v ločljivosti 4K s hitrostjo do 120 sličic na sekundo, s čimer zagotavlja kinematografsko kakovost in vrhunske rezultate snemanja. Izpostaviti velja še 6,5-palčni zaslon OLED s hitrostjo osveževanja 120 Hz, procesor Snapdragon 8 Gen 3 ter 5.000 mAh baterijo, ki omogoča do dva dni uporabe. Z vsem naštetim ima ta pametni telefon vedno na zalogi dovolj moči za vsako multimedijsko opravilo, ki si ga lahko zamislite.

NAGRADA EISA ZA AVTOMOBILSKI SPREJEMNIK 2024–2025: Sony XAV-9550ES
Sony XAV-9550ES izstopa kot izjemna rešitev za zvok in sliko v avtomobilu. Zaslon na dotik visoke ločljivosti z diagonalo 27,5 cm (10,1 palca), močan in dinamičen ojačevalnik ter žična in brezžična povezljivost s pametnim telefonom poskrbijo za tako dober zvok, da si boste vedno želeli, da bi vožnja trajala dlje.

Več informacij o zmagovalnih izdelkih najdete na spletnem mestu www.sony.eu.

– KONEC –

Za več informacij o nagradah EISA obiščite povezavo: Awards | EISA – Expert Imaging and Sound Association.

Za več informacij, prosimo, kontaktirajte lokalnega PR predstavnika ali:
Claire Laverick, Corporate Communications, Sony Europe
Claire.laverick@sony.com

O organizaciji EISA
Organizacija EISA (Expert Imaging and Sound Association) ta trenutek združuje 61 najbolj priznanih specializiranih mednarodnih revij za potrošniško elektroniko. Njihove vsebine, ki izhajajo v periodičnem tisku in na spletu, bralcem redno nudijo neodvisne tehnične preizkuse novih izdelkov ter se posvečajo celotnemu spektru izdelkov potrošniške elektronike. Revije, članice organizacije, prihajajo iz več kot 30 držav, tudi izven Evrope, kot so ZDA, Kanada, Avstralija, Japonska, Hongkong in Indija. Svoje izkušnje prispevajo v eno ali več od skupno šestih strokovnih skupin EISA: fotografija, mobilne naprave, Hi-Fi, zvok za domači kino, slika in video za domači kino, avtomobilistična elektronika.

O podjetju Sony
Podjetje Sony Corporation je podružnica v popolni lasti družbe Sony Group Corporation. Odgovorno je za področja zabave, tehnologije in storitev (ET&S). S svojim poslanstvom “ustvariti prihodnost razvedrila z močjo tehnologije in sodelovanja z ustvarjalci”, želi ljudem po vsem svetu prinašati občutek navdušenja ali po japonsko Kando.

Za več informacij obiščite osrednje spletno mesto www.sony.net, za več informacij o Sony Slovenija pa www.sony.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Sony fotoaparati

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji
Za več informacij so vam na voljo pri Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več