Odklop od tehnologije
27.08.2024 16:30

Deli z drugimi:

Share

Kako enostavno iz hloda narediti deske

Če ste ljubitelj obdelave lesa, ki išče orodje za natančno in učinkovito rezanje hlodov, je prenosno vodilo za enostavno rezanje desk iz hlodovine VEVOR prava izbira za vas. Vanj vpnete motorno žago in že lahko pričnete z delom.

V roke smo dobili dve vodili VEVOR, ki sta namenjeni za rezanje desk iz hlodov. Prebrali smo navodila, vse skupaj sestavili in preizkusili. Izkazalo se je, da gre za res uporabno zadevo, le našo motorno žago iz hobi programa – z dolžino meča 380 mm in močjo 2,2 kW – bi lahko zamenjali za kaj bolj profesionalnega z daljšim “mečem” oziroma delom, na katerem je veriga.

Najprej smo vodila sestavili po priloženih navodilih. Delov je veliko, a je vse potekalo gladko.

Robustna in prenosna konstrukcija obeh vodil omogoča enostavno in natančno rezanje lesa, tako da iz grobih hlodov ustvarite čudovite lesene plošče.

Vodilo VEVOR, v katerega vpnete motorno žago, je zasnovano z mislijo na trdnost, zanesljivost in stabilnost. Robustna konstrukcija je okrepljena s povezavo med protiodvijalnimi maticami in velikimi podložkami. Omogoča natančno rezanje lesa brez tresenja.

VEVOR prenosna vodila so izdelana iz pocinkanih jeklenih cevi, ki nudijo odpornost proti rji in zagotavljajo dolgotrajno vzdržljivost. Kljub svoji robustnosti je konstrukcija lahka in prenosna.

Prilagodljivo rezanje

Prenosno vodilo za enostavno rezanje desk VEVOR je primerno za verižne motorne žage z dolžino vodilne letve med 14 palci (35,56 cm) in 36 palci (91,44 cm). Nastavljiva višina in širina rezanja omogočata enostavno prilagoditev in natančno rezanje plošč z debelino od 0,2″ (0,5 cm) do 11,81″ (30 cm). V praksi se je izkazalo, da je vse enostavno nastavljivo, tako da smo se dela lahko lotili brez težav in na koncu tudi odžagali desko, kot smo si zastavili.

Ne glede na vrsto lesa, vam ta žaga omogoča enostavno pretvorbo grobih hlodov v lesene plošče. Na dvorišču ali v gozdu – ali v našem primeru na travniku – to orodje omogoča hitro in učinkovito obdelavo lesa.

Za še lažje rezanje – dodatno vodilo vzdolž hloda

Ker je pri delu z lesom natančnost ključnega pomena, še posebej, če želite iz surovih hlodov ustvariti kakovostne deske, je modro razmisliti o dodatnem vodilu, ki ga namestite vzdolž hloda. Po njem potem drsite z vodilom, v katerega ste vpeli žago. Tudi tega smo imeli in izkazalo se je, da bi brez njega težko natančno odžagali prvi kos.


Na spletni strani VEVOR lahko preberete več o vodilu, v katerega vpnete motorno žago (72,99 €) in dodatnem vodilu, ki ga namestite vzdolž hloda (89,99 €). Na omenjeni spletni strani ju lahko tudi kupite.


Stabilnost in vzdržljivost na prvem mestu

Vodilo VEVOR dolžine 2,74 metra se, kot zgoraj opisano, oponaša z izjemno stabilno in robustno konstrukcijo, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Štiri prečne letve dodatno okrepijo celoten okvir, kar omogoča nemoteno in stabilno drsenje motorne žage po tirnici.

Tudi to vodilo je izdelano iz visokokakovostnega aluminija, ki je odporen na obrabo in korozijo. Zaradi uporabe lahkih materialov je vodilo enostavno prenašati, spremlja pa ga tudi priročna torba za shranjevanje dodatkov.

Glede na “motorko”, ki smo jo imeli na voljo, nas je rezultat navdušil. Mogoče pa si bomo kmalu omislili kakšno z večjim delom, na katerem je rezilo (mečem), saj bi bilo žaganje še veliko lažje.

Enostavna montaža in uporaba

Ena izmed ključnih prednosti VEVOR sistema je njegova enostavna montaža. Sistem lahko sestavite v le štirih korakih, pri čemer so vsi potrebni dodatki in navodila vključeni v kompletu. Po namestitvi žebljev v les in izravnavi preprosto priključite motorno žago in začnete z rezanjem.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Vevor.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več