Prenosni računalniki
23.08.2024 11:05

Deli z drugimi:

Share

7 prenosnikov za vrnitev v šolske klopi

September je vse bliže, s tem se v osnovnošolske in srednješolske klopi vrača vrvež učencev. Poleg učbenikov in zvezkov pa je potrebno poskrbeti še za nekaj – ravno pravšnji računalnik, ki ne bo preveč posegel v družinski proračun. Kmalu pa bo pred vrati tudi oktober, ko se vračajo študenti.
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Učenci za sprotno delo ne potrebujejo najzmogljivejšega stroja na trgu, za katerega bi zapravili 1000 evrov ali več. Predvsem je pomembno, da lahko brskajo po spletu, pišejo, pogledajo kak video in podobno. Pri študentih pa se potrebe razlikujejo, nekateri ne potrebujejo nič več od opisanega, drugi pa prenosnik, ki bo zadostil potrebam zahtevnejših uporabnikov.

Na spletni strani PoceniPC.com smo našli 7 zanimivih obnovljenih prenosnikov.

HP EliteBook 850 G5 (399 €)

Prenosnik HP EliteBook 850 G5 s standardnim 15,6-palčnim (39,6 cm) FHD zaslonom je naprava, ki je dovolj velika za udobno delo, hkrati pa dovolj kompaktna za prenašanje naokrog. Pravzaprav je to računalnik, ki je odlična izbira za šolsko uporabo, prav tako pa za potrebe doma ali posla – kot vedno pa je odvisno, kaj boste z njim počeli. Večini uporabnikov, ki nimajo nekih specifičnih potreb, bo predstavljal dober nakup.

Opremljen je s procesorjem Intel Core i5-8250U, 8 GB delovnega pomnilnika in 256 GB prostora na SSD disku. Je brez operacijskega sistema, a vam ga lahko ob nakupu ob manjšem doplačilu namestijo. Brezhiben obnovljen prenosnik po razvrstitvi PoceniPC.com sodi v A kvaliteto. Z njim dobite odlično ohranjeno obnovljeno napravo A kvalitete z minimalnimi znaki uporabe. Opremljen je z nemško tipkovnico. Več specifikacij je na voljo TUKAJ.

Lenovo ThinkPad T490 (279 €)

Prenosnik Lenovo ThinkPad T490 je nekoliko ugodnejša izbira. Opremljen je z manjšim, 14-palčnim (35,6 cm) zaslonom, po drugi strani pa ima 512 GB prostora na SSD disku. Je A- kvalitete, kar pomeni, da dobite zelo dobro ohranjeno obnovljeno napravo z opaznimi znaki uporabe. V srcu prenosnika bije Intel Core i5-8365U, za tekoče delovanje pa skrbi 8 GB delovnega pomnilnika RAM. Je brez operacijskega sistema (tako kot pri vseh ostalih prenosnikih, vam ga lahko ob nakupu namestijo) in opremljen z ameriško tipkovnico (prav tako vam lahko pri PoceniPC.com ob doplačilu pri vseh prenosnikih vgravirajo slovenske znake).

Več specifikacij je na voljo TUKAJ.

Dell Latitude 5480 (249 €)

Še nekoliko manj boste odšteli za podoben prenosnik Dell Latitude 5480. Opremljen je s starejšim procesorjem Intel Core i5-7300U, ima pa več, 16 GB RAM-a. Na SSD disku vam nudi 512 GB prostora, sodi v razred ohranjenosti A- kvaliteta, na njem pa je že nameščen operacijski sistem Microsoft Windows 10 Home, kar je – poleg RAM-a oziroma delovnega pomnilnika – njegova prednost. Opremljen je z ameriško tipkovnico. Zlahka ga boste prenašali naokoli, saj gre za 14-palčni prenosnik.

Več specifikacij je na voljo TUKAJ.


Ali ste vedeli, da za novo napravo s podobnimi specifikacijami lahko odštejete tudi 50 % več denarja? Misija PoceniPC.com je omogočiti najboljše razmerje med kakovostjo in ceno, zagotoviti odlično podporo ter zgraditi zaupanje in strast v obnovljene naprave. Torej prihranek in zavest, da z uporabo te naprave delate dobro.


Fujitsu LifeBook E546 (219 €)

Prenosnik Fujitsu LifeBook E546 je še en poceni prenosnik za osnovne naloge. Za dobrih 200 evrov dobite obnovljen prenosnik A+ kvalitete, vrhunsko ohranjeno obnovljeno napravo, ki se po izgledu najbolj približa novemu produktu. Cenejši je zavoljo starejšega procesorja Intel Core i5-6200U in manj prostora na SSD disku (256 GB). Opremljen je še s 16 GB RAM-a, je brez operacijskega sistema, velikost zaslona pa je prav tako 14 palcev. Opremljen je z nemško tipkovnico.

Več specifikacij je na voljo TUKAJ.

HP ELITEBOOK 850 G6 (409 €)

Če se vrnemo k bolj zmogljivim napravam, je tu prenosnik HP ELITEBOOK 850 G6. Nekoliko novejši procesor Intel Core i5-8365U dopolnjuje 16 GB RAM-a in 256 GB prostora na SSD disku. Z večjo, 15,6-palčno diagonalo zaslona vam na namizju nudi več prostora, vseeno pa je zlahka prenosljiv. Sodi v razred A- kvaliteta in nima nameščenega operacijskega sistema. Originalna tipkovnica je nemška.

Več specifikacij je na voljo TUKAJ.

HP ZBOOK 15 G5 Touch (639 €)

Sledita dva prenosnika, ki sta med opisanimi najboljša in zmoreta tudi zahtevnejše naloge, zato si ju bolj predstavljamo v rokah študenta tehnične ali grafične smeri in poslovnega uporabnika. Prenosnik HP ZBOOK 15 G5 Touch ima procesor Intel Core i7-8850H in kar 32 GB RAM-a, tako da bo delo brez dvoma teklo gladko. To dopolnjuje še 512 GGB prostora na SSD disku. Prenosnik je A kvalitete in premore 15,6-palčni zaslon. Je brez operacijskega sistema in ima Švedsko / Finsko tipkovnico.

Za dobrih 600 evrov ponuja veliko, več specifikacij pa je na voljo TUKAJ.

HP Zbook Fury 15 G7 (899 €)

Še bolj v ponudbi odstopa prenosnik HP Zbook Fury 15 G7. Poleg zelo podobnih specifikacij, ko tjih ima na zgornji prenosnik HP ZBOOK 15 G5 Touch, ima HP Zbook Fury 15 G7 daleč najnovejši in najzmogljivejši procesor med vsemi, Intel Core i/-10850H. Ostale lastnosti vključujejo 32 GB RAM-a, 15,6 palcev velikosti in A- kvaliteto ter 512 GB prostora na SSD disku. Je brez operacijskega sistema in z angleško tipkovnico.

Več specifikacij je na voljo TUKAJ.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INSIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INSIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INSIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,