Prenosni računalniki
24.07.2024 05:36
Posodobljeno 5 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Asus napada z zmogljivim prenosnikom z umetno inteligenco

Asus je razkril nadvse zanimiv prenosnik ExpertBook P5. Njegova posebnost je v napredni umetni inteligenci.
Foto: Asus
Foto: Asus

Tokrat imamo dobro novico za vse, ki prisegate na zmogljive in zanesljive prenosne računalnike. Asus je namreč razkril nadvse zanimiv prenosnik ExpertBook P5. Njegova posebnost v primerjavi s sorodnimi izdelki pa je ta, da ga poganja nadvse zmogljiv procesor Intel družine Meteor Lake. Ta poleg zmogljivosti prinaša tudi napredno umetno inteligenco. Novost bo naprodaj še pred pričetkom jeseni, maloprodajne cene pa žal še niso bile razkrite.

Zahtevnejšim uporabnikom je poleg zmogljivega procesorja Intel Meteor Lake na voljo še kakovostni zaslon s 35,6-centimetrsko oziroma 14-palčno diagonalo in ločljivostjo 2.560 x 1.440 slikovnih točk. Za poganjanje grafičnih vsebin pa je voljo grafična kartica Nvidia GeForce RTX 2050, kar pomeni, da bo prenosnik kot nalašč tudi za delo s programi za grafično oblikovanje.

Preostala strojna oprema obsega še do 32 gigabajtov sistemskega pomnilnika LPDDR5X in pogon Solid State z do tremi terabajti prostora. Zato so mnogi prepričani, da novost predstavlja odlično alternativo prenosniku Apple MacBook Pro. Novost se ponaša še s standardom MIL-STD-810H, kar pomeni, da bo brez težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Tu sicer najdemo še bogato paleto priključkov, kot so HDMI, USB Type-A in USB Type-C ter brezžično povezavo WiFi 7. Na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen Microsoftov operacijski sistem Windows 11 Pro.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Asus prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več