Računalništvo, telefonija
08.07.2024 14:15

Deli z drugimi:

Share

WhatsApp pripravlja personaliziran generator avatarjev

Zdi se, da WhatsApp pripravlja novo funkcijo generativne umetne inteligence, ki naj bi uporabnikom omogočila izdelavo osebnih avatarjev za uporabo v kateremkoli namišljenem okolju. Funkcija v razvoju, ki so jo uporabniki na spletu opazili v novi WhatsApp Beta različici 2.24.14.7, bo očitno uporabljala kombinacijo uporabniških slik, besedilnih pozivov in modela Llama podjetja Meta za ustvarjanje slik.

Na posnetku zaslona, ki ga je delil uporabnik WABetaInfo piše, da si lahko uporabniki predstavljajo sebe »v kateremkoli okolju, od gozda do vesolja«. Primeri so videti precej tipični za vsebino, ki jo ustvarijo generatorji umetne inteligence, zlasti če ste kdaj uporabljali aplikacije, kot sta Lensa AI ali Snapchatova funkcija za selfije Dreams.

Za ustvarjanje prilagojenega avatarja bodo morali uporabniki WhatsAppa »enkrat posneti svoje fotografije«, ki bodo nato uporabljene za usposabljanje umetne inteligence Meta za ustvarjanje podob uporabnika v kateremkoli okolju. Uporabniki aplikacije WhatsApp bodo nato lahko ustvarili svoje avatarje tako, da bodo v klepetu Meta AI vtipkali »Imagine me« z opisom okolja, lahko pa tudi v drugih pogovorih WhatsApp z vnosom »@Meta AI imagine me…«.

Funkcija naj bi bila neobvezna in jo bodo morali uporabniki pred uporabo ročno omogočiti v nastavitvah. WABetaInfo prav tako navaja, da je mogoče referenčne slike kadarkoli izbrisati.

Ni navedeno, kdaj bo nova funkcija na voljo za vse. WhatsApp še vedno uvaja podporo za svojega klepetalnega robota Meta AI, skupaj s storitvijo za splošno ustvarjanje umetno inteligentnih slik, zato lahko traja še nekaj časa, preden bomo lahko vsi uporabljali novo funkcijo avatarjev.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več