Prenosni računalniki
20.06.2024 07:48
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Še boljši GPD prenosnik z dvema zaslonoma, ki se obračata in zlagata

Pri podjetju GPD so se odločili za prenovo priljubljenega prenosnega računalnika Duo. Ta bo namreč na voljo tudi s procesorjem AMD Ryzen AI 9 HX 370.
Foto: GPD
Foto: GPD

Umetna inteligenca je pustila svoj pečat na praktično vseh področjih. Tudi industrija na področju računalniških iger čuti posledice nove tehnologije. Čeprav smo šele na začetku njenega razvoja, se je podjetje AMD odločilo za izdelavo namenskih procesorjev, ki temeljijo na osnovi umetne inteligence. Tu gre za procesorje družine AMD Ryzen AI, ki navdušujejo v vseh pogledih.

Zanj so se odločili tudi pri podjetju GPD, in sicer za prenovo priljubljenega prenosnega računalnika Duo. Ta je namreč sedaj na voljo tudi s procesorjem AMD Ryzen AI 9 HX 370. Novost opremljena z 12 fizičnimi jedri frekvence do 5,1 gigahercev je namreč opremljena z zelo zmogljivo vgrajeno grafično kartico. Tu gre za vgrajeno rešitev AMD Radeon 890M iGPU. Ta je za kar 40 odstotkov zmogljivejša v primerjavi z modelom AMD Radeon 780M iGPU. Poleg tega je njena zmogljivost primerljiva z grafično kartico Nvidia RTX 2050. To v praksi pomeni, da bo brez težav kos tudi zahtevnejšim grafičnim vsebinam in da bo igranje iger z njo zagotovo pravi užitek.

Prenosnik GPD Duo se ponaša še z dvema 13,3-palčnima ploščama OLED na kupu, tako da je na vrhu dodaten zaslon. To je podoben pristop, kot smo ga videli pri Asusovem novem Zenbook Duo, ki smo ga testirali, vendar želi GPD to narediti brez odstranljive tipkovnice in stojala, tako da se lahko drugi zaslon zloži za glavnega v obliko, ki je videti kot običajen prenosnik.

Drugi zaslon na napravi GPD Duo se torej lahko zloži v obliko tabličnega računalnika s podporo za vnos s pisalom. Ko je naprava zložena, je velika kot list papirja A4, ko pa sta oba zaslona popolnoma raztegnjena, meri 18 palcev. Zaslona podpirata 10-točkovni dotik, 4096 ravni občutljivosti pritiska za pisalo in protokol Microsoft Pen Protocol za podporo pisala Surface Pen.

Podjetje GPD žal še ni razkrilo, kdaj bo ponudilo v prodajo novi prenosni računalnik Duo. To naj bi se zgodilo v prihodnjih nekaj mesecih. Njegova maloprodajna cena pa bo zagotovo visoka.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
AMD

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več