Poslovne rešitve
30.05.2024 16:30

Deli z drugimi:

Share

InterCapital postaja prvi tuji izdajatelj na borzi v Bukarešti

Po uspešnem lansiranju ETF-ja, ki vlaga na romunski kapitalski trg in kotira na borzah na Hrvaškem in v Sloveniji, je BET-TRN UCITS ETF od 29.5.2024 na voljo tudi vlagateljem na borzi v Bukarešti.

Ker se uvrstitev ETF-ja v Romuniji ujema s prvim rojstnim dnem, je InterCapital v celoti ukinil upravljavsko provizijo za InterCapital BET-TRN UCITS ETF, ki bo namesto običajnih 0,6 % letno do 31.7.2024 znašala 0 %. Ukinitev upravljavske provizije tako vlaganje v ta ETF naredi še bolj privlačno za vlagatelje v Romuniji, pa tudi za vse vlagatelje, ki so v ETF vložili prek Zagrebške ali Ljubljanske borze.

ETF sledi gibanju indeksa BET-TRN, ki vključuje 20 najbolj likvidnih in kakovostnih podjetij na romunskem trgu, kot so Banca Transilvania, Hidroelectrica, OMV Petrom in druga. Indeks je v zadnjem letu dosegel več kot 53-odstotno rast, s čimer je svojim vlagateljem prinesel večji donos kot globalni indeksi, kot sta S&P500 in STOXX Europe 600.

„Romunski kapitalski trg spremljamo že 15 let, vendar smo se doslej pojavljali v vlogi vlagatelja. Zato smo še posebej veseli, da smo naredili korak naprej in postali prvi tuji izdajatelj na borzi v Bukarešti. Za nas ima pa še večji pomen dejstvo, da smo s to kotacijo velikemu številu domačih vlagateljev omogočili enostavno vlaganje v borzni indeks, ki je v zadnjih letih po donosu prekašal mnoge druge bolj opevane tuje indekse.

ETF deluje že skoraj eno leto in skupaj z ostalimi ETF-ji InterCapital-a je na voljo na Zagrebški in Ljubljanski borzi, kjer je pritegnil velik interes vlagateljev in zbral skoraj deset milijonov evrov sredstev. Verjamemo, da bodo tudi romunski vlagatelji prepoznali InterCapital BET-TRN UCITS ETF kot najboljši in najpreprostejši način za vlaganje v hitro rastoče romunsko gospodarstvo,“ je izjavil Ivan Kurtović, predsednik uprave InterCapital Asset Managementa.

O InterCapital Asset Managementu

Z več kot 20 leti izkušenj in ponudbo 19 investicijskih skladov in 4 ETF-jev, v katere je vloženih več kot 500 milijonov evrov, je InterCapital Asset Management največje hrvaško neodvisno podjetje za upravljanje premoženja. InterCapital že leta dokazuje svojo strokovnost in inovativnost s ponudbo izdelkov in storitev, ki so edinstveni na regionalnih trgih. InterCapital je prvo regionalno podjetje, ki je prešlo od ponudbe klasičnih UCITS skladov k ETF-jem in digitalnim platformam (z aplikacijo Genius), kar je v skladu s ciljem podjetja: ponudba cenovno učinkovitih in privlačnih izdelkov na hrvaškem in drugih regionalnih trgih.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AGENCIJA ODMEV
Za več informacij so vam na voljo pri AGENCIJA ODMEV
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AGENCIJA ODMEV? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več