Računalništvo, telefonija
Avtomoto
Življenjski slog
13.07.2023 11:14
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Acer z računalniških miz še na mestne ulice

Acer je poznano ime v svetu računalništva. Številni prisegajo na njihove monitorje in prenosnike, ki so kljub enaki zmogljivosti cenejši od konkurence.
Acer ES3 (levo) ter njegov večji in močnejši brat ES5.
Acer ES3 (levo) ter njegov večji in močnejši brat ES5.

Manj znani pa so po svojih podvigih v svetu elektromobilnosti, kateremu so se pridružili lansko leto. Od takrat so lansirali električna skiroja Acer ES5 in Acer ES3, ki sta namenjena urbanim voznikom, ki iščejo razlog za slovo od javnega potniškega prometa. Pred kratkim so predstavili še zverinski električni skiro Predator Extreme, ki vsaj na papirju kaže vse sposobnosti, da bi lahko osvajal tudi izvenmestne terene.

Preden bo ekstremni plenilec prišel v Slovenijo, pa si lahko pobliže ogledamo meščana Acer 5 in Acer 3.

Električni skiro Acer ES5 – svoboda na mestnih ulicah

Acer ES5 je močnejša različica od obeh razpoložljivih modelov in bo po vsej verjetnosti tudi najbolj privlačna izbira za večino uporabnikov. A tudi Acer ES3 ima svoje oboževalce.

Električni skiro Acer ES5 ima močnejši, 470-W električni motor, ki dovoljuje končno hitrost 25 km/h, kar je v skladu s slovenskimi predpisi za električne skiroje. Kar je več, sodi v kategorijo mopedov, kjer je že potrebna registracija. 25 kilometrov na uro je več kot dovolj, da boste uživali v mestni vožnji in v slovo pomahali javnemu potniškemu prometu ali celo avtomobilu. Dober pospešek, ki ga lahko dostavi le električni pogon, bo tudi pomemben faktor za užitek med vožnjo.

Prioriteta so varnost, udobje in priročnost

Ploščad, na kateri boste stali, oziroma bolje rečeno stojišče, je nekoliko širše od običajnih skirojev. To pomeni, da lahko na e-skiroju stojite z obema nogama skupaj ali pa v klasični pozi z eno nogo spredaj in drugo zadaj. To pa je le en del udobja in priročnosti, ki ju zagotavlja električni skiro Acer ES5.

Široke 10-palčne gumijaste pnevmatike bodo dobro absorbirale tresljaje in morebitne udarce, ki bi jih sicer občutili pri vožnji čez luknje ali robnike. Dodatna pomoč pri udobju je še vzmetenje na zadnjem kolesu. Velikost in širina pnevmatik pa prav tako zagotavljata, da bo oprijem vedno zanesljiv, tudi na bolj razmočenih površinah.

Če vas nepričakovano ujame kakšen naliv ali nevihta, naj vas ne skrbi. Acer e-skiro ima oceno vodoopornosti IPX4, kar pomeni, da pljuski vode ne bodo vplivali na njegovo delovanje. Blatnika spredaj in zadaj pa bosta ustavila umazanijo, ki bi obleke obarvala v ne prav laskavo barvo.

Kaj pa varnost? Odsevniki ter sprednja in zadnja luč vas bodo naredili vidnega, za varno ustavljanje pa bosta poskrbeli disk zavora na zadnjem kolesu in električna zavora na sprednjem.

E-skiro Acer ES5 je zaradi dosega do 60 kilometrov primeren za več kot le osnoven prevoz do službe ali najbližje trgovine. Brez težav vas bo zapeljal po več opravkih ali na obisk prijatelja v sosednji vasi, pri tem pa vam bo ostalo še več kot dovolj energije za povratek domov.

Električni skiro Acer ES3 – priročen za kratke razdalje

Acer ES3 je poceni vstopnica v svet e-mobilnosti. Če se šele spoznavate z električnim pogonom in bi radi ugoden e-skiro, s katerim boste lahko premagovali kratke razdalje do pisarne in nazaj, potem je to prava izbira.

Strojna plat je za stopničko nižja od močnejšega brata ES5: 250 W motor, 25 kilometrov dosega in 8,5-palčne pnevmatike. Kljub temu se boste peljali s skoraj enakim nivojem udobja in enako končno hitrostjo 25 km/h. Enakovredna je tudi varnost in celo malenkost boljša priročnost, saj je električni skiro Acer ES3 malenkost lažji (16 kg). Oba skiroja sta zložljiva, vendar bo lažji Acer ES3 povzročal manj muk pri shranjevanju ali med nošenjem po stopnicah.

Zaslon je za lažje upravljanje med vožnjo in boljši pregled ključnih informacij postavljen na sredino krmilnika. Za poglobljen vpogled pa je za e-skiro Acer ES5 na voljo brezplačna aplikacija Acer E Scooter, ki omogoča tudi vklop tempomata in zaklep e-skiroja.

Acer električna skiroja sta na voljo v priljubljenih slovenskih trgovinah Big Bang, Mimovrste, Shoppster in ostalih.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem ALSO.
Vas zanima več iz te teme?
Acer Acer Predator Acer električni skiroji


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več