Telefoni
18.06.2009 10:28

Deli z drugimi:

Share

LG-jeve novosti

LG-jeve novosti
LG-jeve novosti

Družba LG Mobile je na sejmu CommunicAsia 2009, ki te dni poteka v Singapurju, predstavila kar tri nove mobilne telefone s 3D grafičnim vmesnikom S-Class.

Po mobilnem telefonu LG Arena (LG-KM900), ki je bil predstavljen v začetku letošnjega leta, so pri LG-ju že pripravili več drugih modelov, v katerih je prav tako inovativni 3D grafični vmesnik S-Class. Ta je zadolžen za kar najboljšo uporabniško izkušnjo, saj uporabnik menije vidi v obliki vrteče se kocke in z njimi tudi preprosto upravlja.

Novi mobilniki iz LG-ja poleg prestižne kategorije, ki jo pokriva LG Arena, pokrivajo tudi druga področja – konvergenco, stil ter zabavo. LG-GM730 je pravi pametni mobilnik, saj je bil zasnovan na operacijskem sistemu Microsoft Windows Mobile 6.1 in poleg več multimedijskih lastnosti stavi predvsem na poslovno uporabo, saj obvlada delo z elektronsko pošto ter koledarjem in drugimi orodji, ki skrbijo za organiziranost poslovnežev. LG-GM730 je hkrati izredno tanek, saj njegova debelina znaša vsega 11,9 milimetra.

LG-GD900, imenovan tudi Crystal, je prvi prozorni mobilni telefon na svetu. Hkrati je tudi prvi LG-jev mobilnik, ki že uporablja naslednjo generacijo rešitev, občutljivih na dotik, tako da se lahko pohvali s površino, ki se lahko obnaša kot alfanumerična tipkovnica ali pa drsna ploščica (in se jo tudi uporablja enako kot pri prenosnih računalnikih). Hkrati zna novinec prepoznati pisavo uporabnika ter pozna navigacijo menijev s pomočjo gestikuliranja – uporabnik mu le nariše enega izmed 12 simbolov, ki predstavljajo določene bližnjice.

Eden najbolj pričakovanih mobilnikov letošnjega leta pa je LG Viewty Smart (LG-GC900). Tako kot njegov predhodnik LG Viewty prinaša prvorazredno fotografsko izkušnjo, za katero poskrbi vgrajen fotoaparat z ločljivostjo 8 milijonov točk in vrsto pametnih funkcij, ki so uporabniku v pomoč pri fotografiranju. Samodejen zajem odličnih fotografij je že samoumeven, saj napredna avtomatika zna ugotoviti v kakšnih razmerah in kaj fotografira ter temu primerno priredi nastavitve. Vmesnik S-Class je za model Viewty Smart še dodatno prilagojen, da sta delo in zabava z njim kar se da enostavna in intuitivna.

Med drugimi LG-jevimi novostmi je na sejmu CommunicAsia 2009 moč videti tudi LG-jev mobilni telefon v uri LG-GD910 ter pametni mobilnik LG-GW550, ki je opremljen s polno QWERTY-tipkovnico ter kopico poslovnih funkcij. Poseben del razstavnega prostora je LG namenil tudi predstavitvi okolju prijaznih rešitev – od mobilnikov, ki se napajajo s sončno energijo, do prijaznega pakiranja in možnosti razgradnje mobilnih telefonskih aparatov.

Predstavljeni mobilniki bodo na evropski trg prišli proti koncu leta.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več