Obvestila podjetij
29.12.2022 08:57
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na portalu eBay prodan računalnik z zaupnimi podatki ameriške vojske

Image by Military_Material from Pixabay
Image by Military_Material from Pixabay

Spletna stran eBay slovi kot najbolj obsežna spletna preprodajalna novih in rabljenih stvari, preko katere je mogoče prodati in kupiti karkoli nam poželi srce. Včasih pa se na njej znajdejo tudi stvari zaupne narave, ki nikakor ne bi smele ugledati luč sveta. To je uspelo ponovno “dokazati” varnostnemu strokovnjaku Matthiasu Marxu, ki je na spletnem portalu eBay za nanj kot preračunanih 95 evrov kupil računalnik ameriške vojske.

Varnostni strokovnjak je na portalu eBay dejansko kupil vojaško napravo, ki se uporablja za zajem biometričnih podatkov. Kot pa vse kaže, podatki niso bili varno izbrisani. Varnostnemu strokovnjaku je namreč uspelo obnoviti osebne podatke več kot 2.630 oseb. Obnovljeni podatki so vsebovali prstne odtise ter slike in opise vojakov in teroristov. Naprava je vsebovala celo seznam ljudi, ki naj bi sodelovali z ameriškimi vojaki.

Podrobnejša analiza je pokazala, da je bil miniaturni računalnik prodan na portalu eBay zadnjič uporabljen leta 2012 v mestu Kandahar v južnem Afganistanu. Obnova podatkov je bila mogoča, ker niso uporabili šifriranja. Dostop do podatkov je bil namreč varovan le z geslom, ki ga je bilo enostavno zaobiti. Ameriška vojska se na odkritje varnostnega strokovnjaka Matthiasa Marxa še ni odzvala, bo pa verjetno sprejela dodatne varnostne ukrepe, preden se bodo njene naprave znašle na spletu za prodajo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
HP računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več