Računalništvo, telefonija
Igre
22.12.2022 10:13

Deli z drugimi:

Share

Tedenske brezplačne igre Steam in Epic Games (22. 12. – 31. 12.)

Odločili smo se, da vas bomo tedensko obveščali, katere igre si lahko naložite brezplačno ali pa jih vsaj preizkusite. Tudi če jih ne nameravate igrati, vam nič ne škoduje, če si jih naložite v svojo knjižnico. Morda si boste v prihodnosti premislili in si boste hvaležni, da ste si jo takrat preventivno sneli s platforme Steam ali Epic Games. Če si račun delite z bratom ali sestro, je odločitev še toliko bolj smiselna.

Poglejmo si, katere brezplačne igre so na voljo ta teden.

Brezplačne igre na Epic Games 22. 12. – 31. 12. 2022

Epic Games vsak teden v svojo knjižnico doda nove brezplačne igre. Kaj so pripravili za ta božični teden?

LEGO Builder’s Journey

Verjetno še nikoli niste igrali LEGO igre, kot je ta. V igri Builder’s Journey boste reševali sklope geometrijskih ugank. Kratka, a čudovita pustolovščina vam bo omogočila sprostitev s sproščujočim vzdušjem, pomirjujočo glasbo in najbolj realističnimi kockami med vsemi LEGO naslovi doslej.

Igra Lego Builder’s Journey je na voljo brezplačno samo še danes, 22. decembra. Že čez nekaj ur pa bo na voljo druga brezplačna igra. Igričarji ugibajo, da gre bodisi za eno izmed iger v Fallout franšizi ali Metro Exodus.

NARAKA: BLADEPOINT

NARAKA: BLADEPOINT je mitska akcijska bojna izkušnja PVP za do 60 igralcev z bojem na blizu, ki ga navdihujejo borilne veščine, mobilnostjo, ki kljubuje gravitaciji, obsežnimi arzenali orožja za blizu in na daljavo, legendarnimi prilagodljivimi junaki z epskimi sposobnostmi.

Igro lahko brezplačno preizkusite do 26. decembra. Vse, kar morate storiti je, da se na spletni strani Epic Games pomaknete čisto na dno in kliknete na Free Trial.

Imamo pa še boljšo novico za vse ljubitelje iger. Epic Games bo od 15. decembra do 5. januarja vsak dan podaril eno igro. V tem obdobju si boste tako lahko sneli kar 15 brezplačnih iger. Brez skrbi. Ko bo čas za obdarovanje, vas bomo na to tudi spomnili.

Steam brezplačne igre/dodatki 22. 12. – 31. 12.

Steam tudi vsak teden pripravlja nove brezplačne igre, čeprav običajno manj razburljive naslove kot Epic Games.

Dark and Darker: preizkusite igro v alpha različici

Dark and Darker je naslov, ki ga lahko igrate na spletu z drugimi. Raziskovali boste mistično podzemno trdnjavo v iskanju zakladov. Toda vaša pot ne bo lahka, saj boste potrebovali veliko poguma, da premagate vse ovire. Tudi ko premagate vse sovražnike in dosežete zaklade, se pustolovščina tu ne konča. Lahko praznujete šele, ko vam uspe priti s tega mesta s svojim plenom.

Igro lahko preizkusite brezplačno do 23. decembra, je pa igra trenutno na voljo v alpha različici, zato lahko pričakujete kakšnega hrošča. Za dostop do igre obiščite profil igre na platformi Steam in kliknite gumb “Request Access”. Samodejno boste prejeli brezplačen dostop.

Call of the Wild: The Angler – Norway

Expansive Worlds, ustvarjalci ribolovne izkušnje odprtega sveta Call of the Wild: The Angler, so danes izdali novo vsebino za igro. Dodatek Norway Reserve vključuje novo veličastno lokacijo za raziskovanje, 13 novih vrst rib za ulov, 67 novih misij in več odličnih stvari, ki jih igralci lahko odkrijejo.

Kupci originalne igre si lahko do 5. januarja brezplačno snamete ta razburljiv DLC dodatek. Slednji je na voljo tako na platformi Steam kot tudi Epic Games.

Prime Gaming brezplačne igre

Tudi Amazon nas je razveselil z novimi brezplačnimi igrami.

  • Quake
  • Rose Riddle 2: Werewolf Shadow
  • The Amazing American Circus
  • Banners of Ruin
  • Brothers: A tale of Two Sons
  • Spinch
  • Desert Child
  • Doors: Paradox

Če želite brezplačno dodati te igre v svojo zbirko, boste morali postati Amazon Prime naročnik. Če se vam to ne sliši ravno najbolje, se lahko brezplačno prijavite na mesečni preizkus. Po 30 dneh pa se enostavno odjavite od naročnine. V tem času pa si lahko snamete vse zgoraj naštete brezplačne igre. Kako? Pojdite na spletno stran Prime Gaming in sledite navodilom.

Ostale brezplačne igre: The Witcher, Wolfenstein, The Sims 4 …

Wolfenstein: Enemy Territory

Wolfenstein: Enemy Territory je je brezplačna prvoosebna strelska igra za več igralcev iz 2. svetovne vojne, ki temelji na doseganju ciljev. Na platformi GOG si jo lahko do nadaljnjega snamete brezplačno.

The Witcher: Enhanced Edition

Če ne uporabljate GOG Galaxy, je zdaj morda čas, da si premislite. Vsak uporabnik GOG lahko prvo igro v trilogiji The Witcher dobi brezplačno. Vstopite v mračni domišljijski svet, kjer boste lahko postali legendarni Geralt iz Rivije. Vse, kar morate storiti, je, da si naložite GOG Galaxy, najdete The Witcher: Enhanced Edition na seznamu iger in kliknite na “Prenos”.

The Sims 4

Legendarna franšiza The Sims je pred kratkim presenetila svoje zveste igričarje in osnovno igro The Sims 4 za vedno ponudila za brezplačno namestitev, bodisi na platformi Steam ali EA aplikaciji (prej Origin). Potegnite si eno izmed omenjenih trgovin, najdite igro in si jo brezplačno prenesite.

Se vidimo čez 7 dni, ko bo čas za nove Epic Games in Steam brezplačne igre.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Steam igre Video igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več