Aplikacije in dodatni programi
30.12.2020 07:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova evropska zakonodaja v aplikacijo Na poti prinaša še varnejše plačevanje – in nekaj sprememb

Nova evropska zakonodaja v aplikacijo Na poti prinaša še varnejše plačevanje – in nekaj sprememb
Nova evropska zakonodaja v aplikacijo Na poti prinaša še varnejše plačevanje – in nekaj sprememb

S 1. januarjem 2021 boste na spletu plačevali še varneje. V veljavo namreč stopa nova evropska direktiva o plačilnih storitvah, ki bo nekoliko spremenila tudi potek plačevanja s Petrolovo mobilno aplikacijo Na poti. Preverite, kako.

V aplikaciji bodo vaša plačila še bolj na varnem in še bolj zaščitena pred morebitnimi zlorabami. Ojačana varnost pa prinaša nekaj sprememb, ko boste z aplikacijo Na poti plačevali za gorivo, avtopranje, kavo ali druge izdelke iz Petrolove ponudbe.

Kaj se bo zgodilo?

Nakupi s plačilnimi karticami bodo v 2021 nekoliko drugačni, saj bo v Evropi pričela veljati Direktiva o plačilnih storitvah PSD2. Ta bo ustvarila poenoten evropski trg plačil, hkrati pa zagotovila, da boste doma in v tujini plačevali varneje in bili pri tem bolj zaščiteni.

Tudi na spletu.

Kako to vpliva na uporabo aplikacije Na poti?

V plačevanje prek spleta se šteje tudi plačevanje z mobilno aplikacijo Na poti. Če ste v aplikacijo dodali svoje plačilne kartice, vas bo banka ob njihovi uporabi po novem pozvala k dodatni potrditvi nakupa.

In kaj to pomeni v praksi?

Ob plačilu z aplikacijo Na poti boste preusmerjeni na poseben obrazec v aplikaciji. Vanj vnesite osebne podatke, po katerih vas pozna vaša banka.

Te podatke na Petrolu potrebujejo zato, da jih varno posredujejo vaši banki, ki vas bo na njihovi podlagi “preverila”. Gre torej za podatke, kot ste jih zaupali banki, ki vam je izdala plačilno kartico, in ne podatke, s katerimi ste se prijavili v aplikacijo.


Tako bo banka prepoznala vašo identiteto ter vas, prvih nekajkrat, iz aplikacije Na poti preusmerila na drugo spletno mesto ali mobilno aplikacijo. Tu boste svojo istovetnost potrdili še enkrat.

Postopek bo treba ponoviti za vsako izmed plačilnih kartic, ki ste jih v aplikacijo Na poti dodali.

Kaj moram torej storiti, da z aplikacijo Na poti nemoteno plačujem dalje?

Preprosto:

  1. Da dokončate plačilo z aplikacijo, izpolnite obrazec, ki se bo odprl v aplikaciji Na poti ter vanj vnesite podatke, ki jih o vas hrani vaša banka.

  2. V kolikor boste prejeli dodatno zahtevo po potrditvi identitete, sledite navodilom banke in izven aplikacije Na poti še enkrat potrdite svojo istovetnost. Nato boste lahko izvedli plačilo.

Da bo vaša uporaba aplikacije Na poti kar se da nemotena, na Petrolu svetujejo, da ste pri izpolnjevanju obrazca iz prve točke kar se da natančni.

Natančnejši kot boste pri vnosu podatkov, po katerih vas pozna vaša banka, manjkrat boste morali dokazovati svojo identiteto, vaše nadaljnje plačevanje pa bo potekalo z manj preusmeritvami iz aplikacije.

In če imam pri plačevanju težave?

Največkrat vam bodo lahko pomagali le v vaši banki.

Tam še enkrat preverite, katere podatke banka hrani o vas, ter prosite, da vam pojasnijo proces potrjevanja plačil, ki ga je banka uvedla.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več