Računalništvo, telefonija
09.11.2020 22:23
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Barvno tiskanje formata A3 še nikoli ni bilo bolj dostopno

Tiskanje na večje formate papirja in v barvah je bilo včasih rezervirano le za poslovna okolja. Danes pa je po Epsonovi zaslugi dostopno tudi uporabnikom v manjših pisarnah in celo domačim uporabnikom.
Za vse, ki tiskajo predvsem dokumente formata A3, pa je idealna izbira Epson EcoTank L15150.
Za vse, ki tiskajo predvsem dokumente formata A3, pa je idealna izbira Epson EcoTank L15150.

Če ste v zadnjem času iskali nekoliko večji in naprednejši model tiskalnika, ste morda presenečeni nad precej nižjimi cenami na trgu in veliko večjo ponudbo barvnih modelov A3 kot le nekaj let nazaj. Čeprav se standardni tiskalniki A4 počasi, a vztrajno cenijo, so modeli, ki so sposobni izpisovati na papir velikosti A3 še vedno vztrajno kljubovali cenovnim pritiskom – predvsem zato, ker so bili vedno namenjeni zahtevnejšim uporabnikom, ki niso tako zelo cenovno občutljivi, hkrati pa cenijo (visoko) kakovost. Tehnološki napredek tehnologije, zlasti na področju brizgalnih tiskalnikov, je privedel do tega, da so tiskalniki občutno zmogljivejši hkrati pa tudi dostopnejši.

Tiskalniške glave PrecisionCore

Ena najzaslužnejših tehnologij, ki so omogočile nižanje cen tiskalnikov večjega formata je zagotovo Epsonova tehnologija tiskalniških glav PrecisionCore. Omenjena tehnologija omogoča tiskanje do 40 milijonov ultra natančnih pik v minuti, kar vodi do zelo visoke ločljivosti dokumentov. Zmogljive tiskalniške glave so veja razvoja tehnologije TFP, ki jo Epson uporablja v komercialnih tiskalnikih velikega formata, čip MicroTFP PrecisionCore pa zagotavlja znatno izboljšano osnovno zmogljivost v primerjavi z običajnimi tiskalnimi glavami, ki so opremljene s šobami piezo. Tanki piezo aktuatorji, ki delujejo kot črpalke, sprožijo zelo drobcene kapljice črnila (debele le 1 mikron) in lahko natančno nadzorujejo obliko in prostornino kapljic. To počnejo s hitrostjo do 50.000 krat v sekundi (na šobo)! Rezultat tiskanja s tiskalniškimi glavami PrecisionCore je profesionalna kakovost tiska ob neverjetno visokih hitrostih izpisa. Ta tehnologija je prinesla pravo revolucijo in neverjetno poenostavljeno proizvodnjo, kar seveda vodi do zmanjšanja potrebe po komponentah, večje zanesljivosti, večjega obsega proizvodnje in seveda nižjih cen.

Izberite Epson EcoTank

Tiskalniki, kakršen sta Epsonov EcoTank L14150 ali nekoliko zmogljivejši L15150, so resnični pokazatelji tehnološkega napredka na področju tiskanja. Odlikujejo ju kompaktne mere, cenovna dostopnost in stroškovna učinkovitost – vse te odlike pa so pogodu tudi končnemu uporabniku. L14150 je zelo kompakten tiskalnik, le nekoliko večjih zunanjih mer kot starejši modeli A4, pri čemer pa omogoča barvno tiskanje na papir do formata A3+ in ima vgrajene optični bralnik, samodejni podajalnik papirja, LCD-zaslon za enostavno upravljanje in po potrebi celo faks. Seveda obvlada obojestransko tiskanje, premore brezžično povezljivost WiFi in omogoča tiskanje z mobilnih naprav. Prav vsakdo pa bo navdušen nad prihranki: v primerjavi z nekaterimi klasičnimi tiskalniki lahko v treh letih njegova raba stane kar 80 % manj denarja – sploh v primerjavi z laserskimi tiskalniki porabi bistveno manj električne energije in ustvari manj odpadkov (beri: je prijaznejši do okolja). Ta tiskalnik je kot naročen za vse, ki občasno potrebujejo tisk na večji format papirja.

Čistokrvni A3-tiskalnik

Za vse, ki tiskajo predvsem dokumente formata A3, pa je idealna izbira Epson EcoTank L15150, saj prinaša veliko bolj robustne zmožnosti tiskanja, med drugim premore kar dva prednja pladenja za papir formata A3, ki sprejmeta do 250 listov, medtem ko samodejni podajalnik (ADF) »prebavi« do 50 listov. Dodatne funkcije, kot sta večji zaslon in celovita nadzorna plošča s funkcijskimi in številskimi tipkami, le potrjujejo profesionalnost tega tiskalnika, ki je zasnovan za delo v manjših pisarnah z nadpovprečnimi potrebami glede tiskanja.

Opisana tiskalnika sta le dva izmed množice vrhunskih Epson tiskalnikov. Japonski proizvajalec nudi zares vsestranske, zanesljive in cenovno ugodne tiskalniške rešitve za vse vrste strank, potreb, poslovnih okolij. Predvsem pa dostavi tisto, kar si uporabniki tiskalnikov najbolj želimo – hitro in kakovostno tiskanje po dostopni ceni.

Več na www.epson.si


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več