Računalništvo, telefonija
10.09.2020 14:10
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte majhen prenosnik velikih zmogljivosti

Spoznajte majhen prenosnik velikih zmogljivosti
Spoznajte majhen prenosnik velikih zmogljivosti

Sposoben vsestranski prenosni računalnik z edinstvenimi lastnostmi, zaradi katerih se vam zna močno prikupiti!

Z družino MateBook 13 Huawei cilja na zahtevne uporabnike, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov nočejo modela X Pro. Je dovolj majhen za udobno prenosljivost, dovolj zmogljiv in s 33-centimetrskim zaslonom razmerja 2 : 3 primernejši za pisarniške aplikacije.

Čudovit in zmogljiv

Njegov dizajn je tanek se zgleduje po minimalizmu. Ob strani vsebuje dva priključka USB-C, kjer eden služi tudi napajanju, prav tako pa ima kombiniran priključek za mikrofon in slušalke. V dodatku med napajalnikom in prenosnikom, ki ga uporabite po potrebi, pa so še po en USB-A, VGA in HDMI. S svojimi kompaktnimi merami in težo vsega 1,32 kilograma je MateBook 13 idealen za prenašanje naokoli. Bodisi za dolge poti ali krajše po mestu, ko hitite med sestanki. Na nobenem koraku vas ne bo oviral, vedno pa vam bo prišel prav.

Odlikuje ga namreč neverjetna zmogljivost, za kar v prvi vrsti poskrbi Intelov procesor i7 desete generacije v kombinaciji z grafično kartico Nvidia MX250 in kar 16 gigabajti delovnega pomnilnika. Poleg tega pa se lahko pohvali še s pogonom SSD s kapaciteto 512 gigabajtov in naprednim zaslonom z visoko ločljivostjo 2K (2160 x 1440 pik), ki je poleg tega občutljiv na dotik. Tako ga lahko praktično uporabljate kot tablico. Za nekoliko manj zahtevne uporabnike, ki bi želeli pri nakupu novega prenosnika tudi malo privarčevati, pa je na voljo še različica s procesorjem i5, integrirano grafično kartico in zaslonom, ki ni občutljiv na dotik.

Vsestransko uporaben prenosnik

MateBook 13 je zagotovo eden najbolj vsestranskih prenosnikov, saj se odlično odreže pri raznolikih opravilih. Bodisi delovnih bodisi zabavnih, kot so na primer igre. Ne ustavi ga niti večopravilnost, saj pridno »melje« naprej tudi, ko imate odprtih več programov hkrati. Z MateBookom boste lahko brez zatikanj gledali filme, urejali videe in fotografije, sestavljali predstavitve ter igrali igre. Ob takšni vsestranskosti in zmogljivosti bi se lahko upravičeno vprašali, kaj sploh še ostane velikim. Z roko v roki z zmogljivimi komponentami »pod pokrovom« gredo tudi zvočniki, s katerimi lahko napravite pravo domačo zabavo.

Pohvalne besede pa si zaslužita tudi sledilna ploščica in tipkovnica. Sledilna ploščica izstopa s svojo odzivnostjo in veliko površino, osvetljena tipkovnica pa ima ravno prav velike tipke za udobno tipkanje.

Za konec pa velja posebej izpostaviti še funkcijo Huawei Share, ki omogoča hitro brezžično povezovanje s telefoni Huawei in celo njihovo upravljanje na zaslonu prenosnika.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več