Računalništvo, telefonija
28.03.2008 10:50

Deli z drugimi:

Share

Logitech podaril spletne kamere Pediatrični kliniki v Ljubljani

Pred kratkim je na Pediatrični kliniki v Ljubljani potekal donatorski dogodek, na katerem je podjetje Logitech, vodilni svetovni ponudnik osebne računalniške opreme, Pediatrični kliniki podaril deset spletnih kamer za stacionarne in prenosne računalnike. Dogodek je povezoval Gašper Jarni, med mladimi zelo priljubljen voditelj oddaje Umko, preko spletne video kamere pa je otroke pozdravila pevka Eva Moškon, sicer znana po duetu z Janom Plestenjakom v pesmi Iz pekla do raja.

Poleg otrok, ki okrevajo na Pediatrični kliniki, so se dogodka udeležili tudi nekateri njihovi starši ter medicinsko osebje na kliniki. Gašper Jarni je v svojem edinstvenem slogu predstavil spletne kamere, ki jih bodo lahko uporabljali na različnih oddelkih klinike. Ni pa ostalo le pri besedah, saj je otrokom predlagal, da bi delovanje spletne kamere tudi skupaj preizkusili. Preko spletnega videa se je povezal z Evo Moškon, ki je otroke simpatično nagovorila ter skupaj z njimi tudi zapela. Otroci na kliniki si bodo lahko dneve, ki jih morajo preživeti na kliniki, popestrili s spletnim video klicanjem prijateljev in vrstnikov, ob tem pa ne bodo imeli občutka odrezanosti od okolja in svojih bližnjih.

“Komuniciranje ima še posebej med mladimi pomembno funkcijo, saj igra veliko povezovalno vlogo ter daje občutek pripadnosti. Digitalna tehnologija pa je po drugi strani postala stalna spremljevalka sodobnega načina komuniciranja. Pri Logitechu se tega dobro zavedamo, zato se ves čas trudimo odpirati nove poti komuniciranja ter s tem odstranjevati ovire na poti drug do drugega.” je povedala Danka Prah, MBA, regionalna predstavnica podjetja Logitech, in dodala: “Želimo si, da bi naše spletne kamere vsem mladim omogočale čim bolj kakovostno komunikacijo ter da jim bodo popestrile velikokrat dolge dni na kliniki.”

“Veseli smo Logitechove donacije, saj bodo spletne kamere razveselile marsikaterega otroka, ki si želi v času bivanja pri nas ohranjati kakovosten kontakt s svojim vrstniki in družinami,” je povedal strokovni direktor Pediatrične klinike, prof. dr. Ciril Kržišnik, dr. med., “Logitechova gesta je tako še dodatno pripomogla k doseganju pomembnega cilja Pediatrične klinike – zagotavljati otrokom prijazno okolje, kjer obdobje zdravljenja ne pomeni prekinitve stikov s prijatelji, ampak celo njegovo inovativno dopolnitev.”


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več