Telefoni
07.03.2022 14:28

Deli z drugimi:

Share

Nove informacije o težko pričakovanem telefonu iPhone SE 2022!

Kot vse kaže, je pri podjetju Apple že vse nared za skorajšnji pričetek prodaje relativno poceni pametnega mobilnega telefona iPhone SE 3. Če gre verjeti spletnim govoricam bo novost dejansko predstavljena 8. marca letos. Na prodajne police širom sveta pa naj bi novi iPhone SE zašel že teden dni kasneje. Apple računa, da mu bo letos uspelo prodati do 30 milijonov primerkov novosti.

Sodeč po do sedaj objavljenih računalniško oblikovani slikah, novost oblikovno ne bo preveč izstopala v primerjavi z aktualnimi modeli pametnega mobilnega telefone iPhone SE. Kljub temu bo šlo za nadvse zanimivo napravo. Predvsem pa za tiste, ki potrebujejo kompakten a zmogljiv telefon.

Pametni mobilni telefon Apple iPhone SE 3 naj bi odpravil eno glavnih oziroma ključnih pomanjkljivosti obstoječega modela. Novost bo namreč v polni meri podpirala mobilno omrežje 5G (mmW & Sub-6 GHz), ki je na račun hitrega prenosa podatkov izjemno priljubljeno med uporabniki storitev mobilne telefonije. Novi pametni mobilni telefon iPhone SE 3 bo sicer še vedno opremljen z 11,9-centimetrskim oziroma s 4,7-palčnim klasičnim LCD zaslonom. Za tekoče poganjanje programske opreme pa bo poskrbel zmogljiv Applov procesor A15.

Za shranjevanje podatkov bo novi pametni mobilni telefon Apple iPhone SE 3 imel na voljo 64 gigabajtov, 128 gigabajtov in 256 gigabajtov razpoložljivega prostora. Na voljo bo v beli, črni in rdeči barvi. Maloprodajna cena novosti pa bo znana že 8. marca letos.

Večje spremembe na področju pametnih mobilnih telefonov iPhone družine SE pa se vsaj glede na spletne govorice obetajo šele tekom leta 2024: Apple naj bi namreč končno ponudil napravo s precej večjim zaslonom diagonale med 14,5 centimetra oziroma 5,7 palca in 15,5 centimetra oziroma 6,1 palca. Tudi v tem primeru bo šlo najverjetneje za klasičen LCD zaslon, saj je ta precej cenejši v primerjavi z zaslonom AMOLED.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
android

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več