Telefoni
04.02.2022 08:15
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvo mesto za HONOR na Kitajskem

Družba HONOR je na prvem mestu med blagovnimi znamkami pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android na Kitajskem, potem ko je v zadnjem četrtletju leta 2021 poslala na trg 14,2 milijona naprav.

• Družbi HONOR se je rast dostavljenih telefonov na trg v zadnjem četrtletju leta 2021 v primerjavi z enakim obdobjem leta 2020 povečala za 253,4 %. Gre za eno najhitreje rastočih blagovnih znamk na Kitajskem.
• HONOR je na kitajskem trgu povečal rast za 18 % v mesecu avgust 2021 (v primerjavi z enakim mesecem v letu 2020).[1]

Iz četrtletnega poročila o trgu pametnih telefonov analitskega podjetja IDC je razvidno, da je HONOR na Kitajskem v zadnjem četrtletju leta 2021 presegel vsa pričakovanja, saj se je njihova rast na trgu v primerjavi z letom 2020 v enakem obdobju povečala za 235,4 %, kar pomeni, da je HONOR v svoji državi drugi proizvajalec pametnih telefonov in na prvem mestu med pametnimi telefoni z operacijskim sistemom Android s 14,2 milijona dostavljenih telefonov na trg v zadnjem četrtletju leta 2021. HONOR je leta 2021 dobavil 38,6 milijonov pametnih telefonov[2], kar je pomenilo velik dvig v primerjavi z letom 2020 – to pomeni, da se je HONOR znašel med petimi največjimi proizvajalci pametnih telefonov.

Rast na trgu leta 2021 je bila za podjetje HONOR zelo pomembna, tako v segmentu novih naprav kot tudi v njihovem razvoju vodilnih, visoko tehnoloških inovacij. Za nadaljno rast je bila pomembna predstavitev novih, vrhunskih pametnih telefonov, kot so HONOR 50, HONOR 50 Lite in HONOR Magic V – to je njihov prvi pametni telefon s pregibnim zaslonom.   

Novembra 2021 je HONOR predstavil lastni industrijski park za inteligentno proizvodnjo (HONOR Intelligent Manufacturing Industrial Park). Znotraj industrijskega parka se odvijajo naslednje aktivnosti: kontrola kakovosti novih izdelkov, proizvodnja flagship naprav (naprave najvišje kakovosti), nova izdelava in tehnološke inkubacije ter razvoj umetne inteligence. Park je še ena stopnica k njhovemu cilju v zagotavljanju vrhunskih izdelkov z najboljšimi uporabniškimi izkušnjami v svojem razredu potrošnikom po celem svetu.

Leta 2022 se bo HONOR predstavil na globalnem trgu z dogodkom Moč čarobnosti (“The Power of Magic”) v okviru letošnjega sejma mobilne telefonije Mobile World Congress (MWC) v Barceloni. HONOR se bo 28. februarja ob 13. uri na omenjenem sejmu predstavil z zanimivo tehnologijo in linijo novih izdelkov. Z nestrpnostjo pričakujemo njihovo predstavitev!

[1] Raziskava podjetja Counterpoint: www.counterpointresearch.com/HONOR-becomes-third-largest-smartphone-brand-china/

[2] IDC Analiza: www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prAP48830922


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Honor.
Vas zanima več iz te teme?
HONOR telefoni


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več