Aplikacije in dodatni programi
Socialna omrežja
15.01.2022 09:35

Deli z drugimi:

Share

Brezplačen neomejen prostor v oblaku

Skoraj nemogoče je, da bi bilo res, vendar je tukaj prvi oblak na svetu, ki ponuja neomejeno količino prostora, in to popolnoma brezplačno.
Telegram ponuja neomejen in brezplačen oblak
Telegram ponuja neomejen in brezplačen oblak

Ne, to ni mit, niti ni kakšna potegavščina. Če ste kadarkoli videli oglas za brezplačen prostor v oblaku, je bila za njim vedno nekakšna omejitev ali pa je bilo na koncu potrebno doplačilo, vendar ne pri tem.

Ponudnik oblaka je priljubljena storitev Telegram.

Telegram je bolj znan kot storitev za varno izmenjavo sporočil kot tudi za neomejeno deljenje datotek med prijatelji.

Vse skupaj se je začelo, ko je podjetje na Twitterju objavilo, da za razliko od Googla in Appla, ki ponujata oblačen prostor za doplačilo, oni ponujajo oblak popolnoma brezplačno – in to z neomejenim prostorom.

Kasneje se je sicer izvedelo, da Telegram sam ne ponuja oblačnih storitev, temveč ponuja zgolj dostop do API-ja za razvijalce, ki omogoča dostop do neomejenega brezplačnega prostora.

TeleDrive je dostop do neomejenega oblaka želel ponuditi širši javnosti, zato so začeli z izdelavo aplikacije, ki bi to omogočala.

Aplikacijo so razvili in je že na voljo, deluje pa zelo preprosto. Vse, kar je potrebno je, da uporabnik prenese aplikacijo na mobilni telefon. Hkrati je potrebno imeti naložen tudi Telegram za povezavo.

Omejitev prostora sicer ni, je pa omejitev preko aplikacije za prenos, in sicer 1.5 GB od oblaka in 2 GB do oblaka. Teh omejitev se lahko “rešimo” tako, da plačamo 10 ameriških dolarjev za letno naročnino, ki podpira razvoj in zagotavljanje podpore.

Ker je Telegram že od začetka osredotočen na varnost in zasebnost uporabnikov, je tudi oblak popolnoma zaseben.

Na žalost pa se lahko zgodi tudi, da bo Telegram dostop do API-ja v prihodnosti onemogočil in s tem bo tudi konec brezplačnega neomejenega prostora. Zato vam toplo priporočamo, da tega “oblaka” ne uporabljate kot primarno storitev shranjevanja datotek.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
oblak


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35