Računalništvo, telefonija
13.07.2017 10:30
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

3 razlogi zakaj bi se osnovnošolci morali učiti programiranja

3 razlogi zakaj bi se osnovnošolci morali učiti programiranja
3 razlogi zakaj bi se osnovnošolci morali učiti programiranja

Programiranje postaja osnovna pismenost

V 21. stoletju je znanje programiranja enako znanju branja ali pisanja. Dandanes skoraj vsa delovna mesta zahtevajo vsaj delno znanje programiranja oz. povezovanja posameznih programov preko API. Raziskave kažejo da tisti, ki imajo osnovno znanje programiranja, dosežejo boljše delovne rezultate, saj lahko tako obdelujejo več informaciji hkrati in izluščijo tiste najpomembnejše.

Ideja za naslednjo hit aplikacijo

Vsi imamo ideje, vendar jih imajo možnost uresničiti le tisti z znanjem programiranja. Če želite, da bo vaš otrok sposoben logično razmišljati in uresničevati svoje ideje, ga spodbujajte k učenju programiranja.

Začetek ni težak

Ko pomislimo na programiranje, si predstavljamo na tisoče vrstic neberljive kode, vendar pa je to daleč od resnice. Današnji otroci imajo na voljo različne programe kot je na primer Scratch, ki jih skozi igro nauči funkcije programiranja, preden sploh napišejo vrstico kode.

V izobraževalnem centru Housing zato organiziramo počitniški izziv programiranja LEGO robotov za otroke, kjer se bo teorija programiranja prepletala s prakso, končni izdelek pa bo predstavljal delujoč robot, ki bo ubogal vnesene ukaze. Za več informaciji o tečaju prosimo sledite tej povezavi.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri HOUSING Co. d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več