Strojna oprema
27.06.2006 09:33

Deli z drugimi:

Share

Xeoni za nove strežnike

Podjetje Intel Corporation je predstavilo serijo dvojedrnih procesorjev Intel Xeon 5100, doslej znano pod razvojnim imenom “Woodcrest”, namenjeno tržnemu segmentu cenejših strežnikov, delovnih postaj, komunikacij ter pomnilniških in vgradnih sistemov. Procesorji temeljijo na novi, revolucionarni mikroarhitekturi Intel Core, ki z najbolj naprednimi proizvodnimi zmogljivostmi zagotavlja nedvomen vodilni položaj pri zmogljivosti strežnikov, energijski učinkovitosti in ceni. Prek 150 proizvajalcev načrtuje več kot 200 modelov strežnikov in delovnih postaj, prva naročila pa je mogoče oddati že danes.

“Mikroarhitektura Core je, povedano preprosto, tehnični biser, ki poganja novo dobo energijske učinkovitosti brez kompromisov pri res neverjetni dvojedrni 64-bitni zmogljivosti,” je povedal Pal Gelsinger, višji podpredsednik in generalni direktor Intelove skupine Digital Enterprise Group.

Dvojedrni procesor Intel Xeon serije 5100 ponuja do 135-odstotno izboljšanje zmogljivosti in do 40-odstotno znižanje porabe energije3 v primerjavi z dosedanjimi Intelovimi strežniškimi izdelki. Obenem procesor prikaže boljše rezultate kot konkurenčna ponudba tudi pri ducat v praksi uporabljenih aplikacij in pri standardnih preizkusih.1 Ta neprimerljiva mešanica moči in učinkovitosti omogoča proizvajalcem opreme optimalno uravnoteženje procesorske zmogljivosti znotraj omejitev energije in prostora manjših sistemov, tipičnih za komunikacije, pomnilniške sisteme in vgradne aplikacije.

Serija 5100 temelji na Intelovih vrhunskih proizvodnih zmogljivostih in vodilnem 65-nanometrskem proizvodnem procesu, kjer sta zmanjšani velikost tranzistorjev in poraba energije ob povečani hitrosti. Je združljiv z Intelovo platformo “Bensley” in na voljo v različnih segmentih strežniških izdelkov. Platforma Bensley prinaša najnovejše strežniške tehnologije, vključno s hitrejšo in bolj zanesljivo pomnilniško tehnologijo, imenovano FB-DIMM, Intelovo virtualizacijsko tehnologijo, tehnologijo za upravljanje Intel Active Server Manager in Intelovo tehnologijo za pohitritev operacij I/O (Intel I/O Acceleration Technology).

Pomnilniki FB-DIMM so, po konkurenčnih cenah glede na primerljive pomnilnike DIMM, že na voljo po vsem svetu pri večjih proizvajalcih pomnilnikov. Intel in proizvajalci pomnilnikov sodelujejo pri več programih za pospeševanje množične uporabe te ključne tehnologije.

Intel bo ponudil serijo 5100 s takti od 3,0 GHz in hitrejšim prednjim vodilom 1333 MHz ter s 4 MB deljenega drugostopenjskega predpomnilnika za obe jedri. Različica s taktom 3 GHz bo na voljo z izračunom Thermal Design Point (TDP) 80 vatov, vse ostale pa z le 65 vatov. Različica s še nižjo voltažo bo na voljo v tretjem četrtletju. Delovala bo pri taktu 2,33 GHz, odlikuje pa jo TDP le 40 vatov. Woodcrest vključuje izjemne tehnike upravljanja z energijo, ki občutno znižajo dejansko porabo, izmerjeno pri vtičnici, kot je najvišja poraba po TDP. Na sistemski ravni sistemi s platformo Bensley prikazujejo neprimerljiv vodilni položaj na področju energijske učinkovitosti.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več