Strojna oprema
07.06.2006 18:03

Deli z drugimi:

Share

Cisco Systems in svetovno nogometno prvenstvo


Commerzbank-Arena je vrhunsko opremljen stadion.

Podjetje Cisco Systems je napovedalo, da bo Commerzbank-Arena v Frankfurtu opremljena s povsem novo omrežno Cisco infrastrukturo, ki bo nudila podatkovne in brezžične storitve ter internetno telefonijo za Svetovno prvenstvo v nogometu Nemčija 2006. V sodelovanju s podjetjem T-Systems GmbH, ki je Cisco Gold Certified Partner, je bila namestitev sistema zaključena v štirih tednih, tako da je lahko Stadion Frankfurt Management GmbH (SFM), podjetje, ki upravlja s stadionom, le-tega predalo v uporabo FIFI 26. maja 2006.

V okviru projekta nadgradnje so obstoječe lokalno omrežje (LAN), sistem za telefonijo in brezžični LAN (WLAN) nadgradili in zamenjali s celovitim IP sistemom Cisco Unified Communications. Nova omrežna infrastruktura je zasnovana za doseganje visokih zahtev, ki jih je določil SFM in bo povsem delujoča v prihodnjih tednih.

Povečana visoka stopnja dosegljivosti
To enotno omrežje sedaj podpira vse podatkovne, telefonske in brezžične storitve in ga je mogoče preprosto ter cenovno učinkovito upravljati iz ene lokacije. Povsem redundantna omrežna arhitektura poviša dosegljivost sistema, tako da je upravitelj stadiona lahko prepričan, da bodo vrtljiva vrata in osrednji nadzorni sistem pri vhodih zanesljivo delovali ves čas.

Sistem Cisco Unified CallManager s Cisco IP telefoni bo zagotavljal govorne komunikacije po vsej Commerzbank-Areni, v pisarnah, VIP ložah in tudi novinarskih ložah. Omrežje podjetja Cisco ima možnosti nadzora kakovosti storitev, kar daje prioriteto prometu iz aplikacij, ki delujejo v realnem času, kot je denimo internetna telefonija. To zagotovi kakovost govornih klicev ne glede na količino podatkovnega prometa, ki potuje skozi omrežje.

Odprta arhitektura omrežja poenostavlja integracijo aplikacij tretjih proizvajalcev, kar bo podjetju SFM nudilo fleksibilno in razširljivo osnovo za podporo integriranih govornih in podatkovnih aplikacij v prihodnosti.

Varna odobritev vstopnic z WLAN-om in dlančniki
Ker je zadovoljstvo strank glavna prioriteta SFM, pri prodaji kart uporabljajo napredne brezžične in mobilne tehnologije. Karte je mogoče kupiti preko spleta na delovnih postajah, ki so povezane v sisteme Commerzbank-Arene, kar strankam omogoča vstop pri vrtljivih vratih, razporejenih preko celotnega stadiona. Po celotni Commerzbank-Areni so brezžične dostopne točke z visoko stopnjo varnosti povezane z mobilnimi čitalci kart, ki temeljijo na ojačanih dlančnikih. Ta infrastruktura pomaga organizatorjem odkriti nepravilnosti in tudi podpira nadzor dostopa do VIP območja.

Ojačani dlančniki so uporabljeni tudi pri inovativnem sistemu plačevanja brez gotovine v Commerzbank-Areni, imenovanem “PayClever”. Ročni računalniki se sinhronizirajo s prodajnimi strežniški sistemi preko vročih točk iz podjetja Cisco ter procesirajo brezgotovinska plačila na zelo varen način. Zmogljiva in razširljiva infrastruktura WLAN bo podpirala načrte podjetja SFM po širitvi Commerzbank-Arene kot osrednjega centra za poslovne in druge dogodke, kakor tudi za športno prizorišče svetovnega formata.

Celovita rešitev
“Skupaj z našim partnerjem T-Systems bomo podjetju SFM, ki upravlja Commerzbank-Areno v rekordnem času vzpostavili inovativno omrežno infrastrukturo z visoko stopnjo dosegljivosti in visokimi nivoji varnosti, načrtovano za omogočanje samodejne integracije vseh bodočih storitev,” je povedal Michael Ganser, generalni direktor in podpredsednik Cisco Systems Germany. “SFM bo žel dolgoročne prednosti celovite rešitve iz podjetja Cisco prek zmanjšanih stroškov upravljanja in enotnega stika za kakršnakoli vprašanja povezana s podporo.”
Nove aplikacije, ki so v načrtu za integracijo v omrežje vključujejo video nadzor, avtomatizacijo zgradbe in interaktivne storitve kot je video na zahtevo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več