Računalništvo, telefonija
09.11.2016 20:00

Deli z drugimi:

Share

PS4 Pro – plusi, minusi in končna sodba

PS4 Pro - plusi, minusi in končna sodba
PS4 Pro - plusi, minusi in končna sodba

Za vse “novince” v svetu PlayStation konzol, PlayStation VR-ja in za vse lastnike 4K HDR televizij, je izbira konzole PlayStation 4 Pro dokaj lahka odločitev. Za vse ostale ta odločitev ni tako zelo jasna in enoznačna.


Kaj so največji plusi? Igranje v 4K resoluciji, jasno! V primeru, da ste opremljeni s pravo opremo, bodo vaše igre izgledale naravnost čudovito, PlayStation 4 Pro pa bo poskrbel, da boste ure in ure prikovani pred male zaslone. Dodajte temu “High Dynamic Range” (HDR) kapacitete (če jih seveda vaša televizija premore) in že imate eno najboljših vizualnih izkušenj na katerikoli konzoli doslej.

Poleg omenjenega velja izpostaviti še dve manjši izboljšavi znotraj same konzole – večji 1TB disk in posodobljena 802.11ac Wi-Fi antena. To pomeni, da ne boste potrebovali zgolj manj časa za prenos iger, temveč dodatnih 500GB prostora omogoča brezskrbno igralsko izkušnjo. Ne bo vam torej treba skrbeti za vsako igro in prostor, ki ga ta zasede, preprosto lahko uživate v igranju.

Kaj so največji minusi? Strokovnjaki so najbolj razočarani nad dejstvom, da novi PlayStation 4 Pro nima 4K UHD Blu-ray predvajalnika. Najbolj bode v oči ravno misel, da nekoč veliki zagovorniki HD DVD-ja pri Microsoftu, danes ponujajo 4K Blu-ray predvajalnik (Xbox One S), medtem ko Sony ni ubral te poti.

Če stopimo korak naprej od 4K Blu-ray predvajalnika, naletimo na razočaranje, saj PS4 Pro s svojo dodatno procesorsko zmogljivostjo vpliva le na specifične igre, ki so bile ustvarjene posebej za to konzolo. To pomeni 30 iger, ki pa naj bi jih Sony nekoliko razširil in jim dodal še 15 iger do konca leta.

“Končna sodba”! PS4 Pro je v resnici odlična konzola, ki zmore veliko, vendar na razočaranje številnih zagriženih “gamerjev” ne izkoristi svojega potenciala v celoti. PS4 Pro je omojen na 30 iger in večina teh iger dejansko pride do izraza šele na 4K televizijah.

Če se sedaj malce poigramo z besedami in primerjamo PS4 Pro z avtomobilom, lahko ugotovimo: Najnovejši model BMW-ja (beri: PS4 Pro) lahko doseže neverjetno hitrost (beri: 4K hitrost), vendar se poraja vprašanje, koliko koristi imamo od vse te hitrosti, če se moramo držati omejitve (beri: 1080p televizija)?


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več