Računalništvo, telefonija
03.11.2016 18:00
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nintendo pripravlja perfektno retro darilo (konzolo) za vse nostalgike

Nintendo pripravlja perfektno retro darilo (konzolo) za vse nostalgike
Nintendo pripravlja perfektno retro darilo (konzolo) za vse nostalgike

Nepredstavljiva količina nostalgije, zapakirana v majhno škatlico, manjšo in lažjo od vašega mobilnega telefona – to je NES Classic Edition! Bliža se čas daril in Nintendo je za vse njihove oboževalce pripravil perfektno praznično darilo, retro konzolo NES Classic Editon. Majhna plastična škatlica premore 30 klasičnih iger, ki so spretno zapakirane v pomanjšano verzijo originalne konzole NES. Napravo polnimo preko USB povezave, NES Classic Edition pa omogoča tudi predvajanje videa preko HDMI-ja, vendar igra še vedno zgledajo kot nekoč.

Za uporabo konzole NES Classic Edition boste potrebovali ekran, ki podpira HDMI povezavo, je pa konzola zelo priročna za prenašanje, saj je strojna oprema zelo lahka, prav tako pa ni motečih dolgih kablov. NES Classic Edition je tako super izbira za druženje s prijatelji ali kratkočasenje med deževnimi dnevi na počitnicah.

Medtem ko je strojna oprema konzole ohranila “nostalgični pridih”, je Nintendo vseeno poskrbel za nekaj modernih posodobitev, med katerimi izstopa 1080p video izhod za HDMI. Uporabnika lahko brez težav izbira med želenimi igrami, saj je “left-to-right” meni narejen tako kot smo ga navajeni iz originalne konzole.

Izbiramo lahko med tremi različnimi načini delovanja ekrana:

  • “Pixel Perfect” – vizualno najboljši način, ponuja ostro sliko, ki vas popelje v stare dobre čase Nintendovih konzol;
  • 4:3″ – podoben način prejšnjemu, le da ta ne izostri slike, torej igre izgledajo nekoliko “mehkejše”;
  • CRT” – domnevno najslabši način, ki precej popači sliko in igre nekoliko zamegli.

NES Classic uporabniku omogoča, da kdajkoli med samo igro shrani svoj napredek/položaj in se enostavno vrne s preprostim klikom na gumb. Takih “točk shranjevanja” lahko uporabnik ustvari 4 za vsako igro. Nintendove igre v svojih začetkih niso omogočale takšne ali podobne funkcije.

Če morda iščemo pomanjkljivosti nove Nintendove konzole se lahko ustavimo pri dolžini kontrolerjevega kabla, ki doseže okrog 60 centimetrov. To ni ravno idealna dolžina za tipične postavitve dnevnih sob, je pa dolžina praktična za prenašanje konzole. Drugi “minus”, ki bi ga lahko pripisali Nintendu in NES Classic konzoli je, da je vključenih 30 iger tudi edinih, ki jih igralec lahko igra, saj ni možno razširiti knjižnice z igrami. Že res, da imamo prve tri Super Mario igre, potem prvi dve Zelda igri, vendar konzola ne kompatibilna z internetno povezavo, torej je teh 30 iger zadnja verzija in konzolim maksimum.

Kakorkoli že, za vsega slabih 55 eur, kolikor bo cena NES Classic Edition konzole, Nintendo ponuja ogromno. Prednaročila Nintendo ni dovolil, kar je dokaj presenetljivo glede na povpraševanje po konzoli, vendar lahko podjetje zagotovi zadostno število produktov, NES Classic Edition resno kandidira za eno najbolj “vročih” daril leta 2016.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več