Računalništvo, telefonija
04.10.2016 14:32
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Funkcionalna zapestnica

Pri Huaweiju so razvili napravo, ki bo, na popolnoma neinvaziven način, pomagala oceniti športne aktivnosti, beležila kakovost spanca in celo obvestila o premočnem in nezdravem izpostavljanju sončnim žarkom. Morda se zdi neverjetno, a se ta naprava skriva v peresno lahki in stilski zapestnici. Konec oktobra bo na voljo v Big Bangu za manj kot 40 €, v kompletu s P9 Lite pa jo pri Telemachu lahko kupite že sedaj.
Funkcionalna zapestnica
Funkcionalna zapestnica

Inteligentni Huawei Color Band A1 je sestavljen iz majhnega modula na katerega se lahko pripnejo različni pasovi. Uporabniki lahko izbirajo med 4 barvami usnjenih (rdeč, rjav, črn in moder) ter 4 barvami sintetičnih pasov (moder, roza, bel in črn). Zaradi pestre izbire lahko vsa najde pravo zapestnico zase. Zapestnica tehta samo 20 g, kar pomeni, da lahko uporabnika spremlja cel dan in celo noč, brez da bi ga motila. Zapestnica deluje neodvisno od telefona, zato lahko med tekom in kolesarjenjem vaš telefon ostane doma. Podatki se bodo prenesli, ko pridete nazaj.

Baterija bo zdržala skoraj cel mesec

Huawei Color Band A1 nima popolnoma nobenega gumba. Za vklop naprave jo je potrebno le priklopiti na polnilec. S polno baterijo bo Huawei Colour band A1 delovala kar do 28 dni.

Medtem, ko se naprava polni, lahko prenesete Color Band A1 aplikacijo na svoj pametni telefon. Aplikacija je brezplačna in je na voljo tako za Android, kot tudi iOS sistem. To pomeni, da je Huawei zapestnica združljiva z malodane vsakim pametnim telefonom.

Zbudi vas lahko zapestnica!

Color Band A1 aplikacije je pravi opravilni center za zapestnico. Tukaj nastavimo, če želimo, da zapestnica zavibrira, ko nekdo pokliče ali pa pošlje sporočilo. V aplikaciji lahko prav tako nastavite, če želite, da vas Color Band A1 zjutraj nežno zbudi. Če za trenutek nekje založite svojo zapestnico, lahko telefon na daljavo sproži vibriranje zapestnice.

Glavna funkcija zapestnice Huawei Color Band A1 je, vsekakor, štetje korakov in razdalje, ki jo prehodite. Aplikacija medtem samodejno računa porabljene kalorije. Vsi podatki so zabeleženi v obliki časovnice s pomočjo katere se lahko pomikate po zgodovini zbranih podatkov. Po tem, ko ste zaključili s treningom, lahko svoje rezultate in rekorde takoj delite na družbenih omrežjih.

Senzor UV sevanja – edinstvena funkcija

Edinstvena funkcija zapestnice pa je senzor UV sevanja. Medtem, ko nas med vadbo obseva močno sonce, lahko preverite, ali to sevanje ne presega zdravih mej in se je bolj pametno skriti v senco. Zapestnica lahko prav tako predlaga, kateri zaščitni faktor kreme je najbolj uporabiti v dani situaciji ter, ali si je pametno nadeti pokrivalo oz. očala ter piti vodo.

Rezultati motivirajo k dodatni aktivnosti

Inteligentni Huawei Smart Color Band A1 je odlična naprava, ki se nam bo pomagala še bolj osredotočiti na zdrav življenjski slog. Vsakodnevne statistike nas bodo motivirale, da treniramo bolj pogosto in dlje. Za določene aktivnosti je telefon lahko v napoto, a zahvaljujoč Heawei Smart Color Bandu A1 lahko svoj telefon pustite doma in podatke prenesete, ko se vrnete domov.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več