Računalništvo, telefonija
23.09.2016 08:53

Deli z drugimi:

Share

Kontrola luči s tablice ali računalnika

Nadzirajte luči preko enostavnih vmesnikov Visual Productions
Cuelux - enostavna programska oprema
Cuelux - enostavna programska oprema

Vedno več lokalov, glasbenih izvajalcev, DJ-ev in drugih uporabnikov se zaveda, da je pravilna osvetlitev dogodka ali prostora ključnega pomena za dobro počutje obiskovalcev. Kombinacija cenovne dostopnosti in razširjenega nabora zmožnosti LED tehnologije je povzročila pravo malo revolucijo v zabavni industriji, ki je vedno bolj opremljena z lučnimi produkti. A velik nabor zmožnosti zahteva tudi več znanja upravljanja z lučmi, za polno izkoriščanje zmogljivosti pa ponavadi potrebujete tudi naprednejše lučne kontrolerje.

Podjetje Visual Productions, ki ga v Sloveniji zastopa MK Light Sound d.o.o., že vrsto let ponuja rešitev za enostavno, a hkrati zmogljivo kontrolo tudi najzahtevnejših inteligentnih in LED luči. Kombinacija programske opreme za vaš računalnik ali tablico ter vmesnika za DMX lučni protokol je optimalna rešitev za postavljene lučne inštalacije v muzejih, razstavnih prostorih in lokalih ali pa za prenosne postavitve glasbenih izvajalcev, manjše zasedbe ali DJ-e.


Želite izvedeti več?
Oglejte si uradno spletno stran in izobraževalne video posnetke. Lahko pa nas seveda kontaktirate. Na voljo smo vam tudi za osebne predstavitve lučnih kontrolerjev na sedežu našega podjetja – dogovorite se za termin.

Cuety – kontrola luči s tablice

Nova generacija lučnih krmilnikov, ki spremeni vaš iPad v zmogljiv upravljalnik luči. Kontroler ponuja polno upravljanje inteligentnih luči, LED luči, konvencionalne razsvetljave in DMX kontroliranih efektov. LPU vmesnik se povezuje preko mrežne povezave in ponuja opto izoliran DMX-512 priklop. Kompletno procesiranje poteka v LPU vmesniku, iPad aplikacija pa ponuja le uporabniški vmesnik.

  • Kontrola 64 luči
  • 64 playback-ov
  • 48 cue pozicij za vsak playback
  • Generator efektov
  • DMX-512
  • Art-Net
  • sACN

Cuelux – enostavna programska oprema

Najbolj intuitiven program za kontrolo luči lahko namestite na Windows, Linux ali Mac računalnik ter z njim kontrolirate inteligentne luči, LED luči, dimerje, laserje in druge DMX kontrolirane efekte. Programski opremi je priložen tudi USB-na-DMX vmesnik za hitro in enostavno povezovanje vašega računalnika z lučno opremo. Ključnega pomena je kratka uvajalna doba za nove uporabnike, za kar je zaslužen pregleden uporabniški vmesnik. Kombinacija enostavnosti in zmogljivosti predstavlja idealno začetno točko za vse, ki se prvič srečujejo z upravljanjem z lučmi, kot tudi za izkušene uporabnike, ki iščejo cenovno ugodno in prenosno rešitev.

  • Mac OS, Linux in Windows kompatibilnost
  • Seznam cue točk
  • Plug&Play mapiranje MIDI kontrol
  • Izjemno kratka uvajalna doba
  • 100% kompatibilnost z zasloni, občutljivimi na dotik

CueluxPro – napredno upravljanje luči z računalnikom

CueluxPro je najbolj zmogljiv član Visual Productions programske opreme in je namenjen kontroli kompleksnih inštalacijskih lučnih postavitev in delu z odrsko lučno tehniko. Program deluje v kombinaciji s CueCore in IoCore DMX vmesniki preko Ethernet povezave, preko katere je mogoče priključiti tudi oddaljene kontrolne enote, kot je B-Station. Sama programska oprema je na voljo kot brezplačen prenos, licenca za 2 DMX univerzi pa je del nakupa CueCore vmesnika. Program se ponaša s Pixel Mapping tehnologijo za delo z matričnimi lučnimi postavitvami, z zmožnostjo renderiranja fotografij in video posnetkov. Sistem lahko enostavno vkomponirate v večje lučne postavitve, saj podpira protokole DMX, Art-Net, MIDI, OSC, UDP, RS-232, kontaktne signale, SMPTE in MTC časovne kode. Delo močno olajša tudi zajetna knjižnica svetil z različnimi načini delovanja za vsako svetilo.

  • Do 32 univerz
  • Podpora DMX, Art-Net, UDP, OSC, RS-232, SMPTE in MTC
  • Pixel Mapping funkcija
  • Urejevalnik časovnice (timeline)
  • Oddaljena kontrola preko TouchOSC
  • Kompatibilen z VisualTouch, CueCore, IoCore in B-Station

Vmesniki za priklop in nadzor luči

CueCore

Lučni kontroler za trajne inštalacije. Popolnoma brez premikajočih se delov, kontrola preko dinamičnega web 2.0 vmesnika. Nadomešča kontrolo z nestabilnimi računalniki. Deluje kot lučna miza, DMX snemalnik za DMX in ArtNet protokol s 16 stezami, pretvornik protokolov, kontroler in pretvornik časovne kode ter prožilec časovno programiranih dogodkov. 1024 kanalov.

IoCore

Razširitveni modul za CueCore produkte. 8 analognih ali digitalnih vhodov, 8 izhodov z relejnimi stikali. Možnost uporabe številnih kontrolnih protokolov (DMX, RS-232, OSC, UDP, Art-Net). Analogni vhodi podpirajo tudi delovanje 0-10V, kar je kompatibilno z dimerji za hišne inštalacije.


QuadCore

2048 kanalov in 4 DMX izhodi – izjemne zmožnosti v kompaktnem ohišju. Vgrajen flash spomin lahko shranjuje celotne predstave. Predvajanje lahko prožite in nadzorujete z raznimi IP protokoli. Na CueluxPro programu odklepa 4 univerze, zaradi česar je odličen za pixel mapping aplikacije. Ethernet – DMX vozlišče, sinhronizacija s časovno kodo in mnogo več …

B-Station

Stenski kontrolni panel s 6 gumbi za kontrolo katerekoli funkcije CueCore. Možnost povezovanja večih B-Station kontrolerjev hkrati preko mrežnih povezav. Programiranje poteka preko web vmesnika, gumbi pa so LED osvetljeni. Podpira DMX, Art-Net, UDP in OSC protokole. Lahko ga uporabite tudi kot generator efektov.


Želite izvedeti več?
Oglejte si uradno spletno stran in izobraževalne video posnetke. Lahko pa nas seveda kontaktirate. Na voljo smo vam tudi za osebne predstavitve lučnih kontrolerjev na sedežu našega podjetja – dogovorite se za termin. (oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več