Triki in nasveti
31.03.2017 09:00

Deli z drugimi:

Share

9 trikov in nasvetov kako izkoristiti Nintendo Switch do potankosti

9 trikov in nasvetov kako izkoristiti Nintendo Switch do potankosti
9 trikov in nasvetov kako izkoristiti Nintendo Switch do potankosti

Tako kot vsi novi kosi tehnologije, tudi konzola Nintendo Switch skriva določene lastnosti, orodja in trike, s katerimi lahko prihranimo čas, te “skrivnosti” pa po navadi niso najbolj očitne. Odločili smo se, da vam pomagamo pri izpopolnjevanju uporabniške izkušnje konzole Nintendo Switch in vam zato pripravili nekaj nasvetov in trikov, ki bodo konzoli v vaših očeh dodatno povečali vrednost.

1. Kako pravilno ugasniti konzolo?

Verjetno bi vsi pomislili, da je povsem dovolj, če pritisnemo gumb za vklop/izklop, vendar v primeru konzole Nintendo Switch temu ni tako, saj jo tako zgolj postavimo v način “Spanje”, ob vsakem našem pritisku gumba, pa bo naprava ponovno oživela. Kljub temu, da “Spanje” ne porabi veliko energije, v določenih primerih vseeno želimo popolnoma izklopiti konzolo. Za to moramo dalj časa držati gumb vklop/izklop in nato se pojavijo opcije “Sleep Mode” in “Power Options”. Ob izboru slednje imamo možnost, da popolnoma izklopimo konzolo.

2. “Zbudite” konzolo z različnimi gumbi za različne zvoke ob vklopu

V bistvu gre bolj za zabavljaški trik kot nasvet, pa vendarle. Iz “Spanja” zbudimo konzolo tako, da pritisnemo en gumb tri-krat zapored, vendar vsi gumbi ne sprožijo enakega zvočnega efekta. Recimo ZR in ZL data en zvok, medtem ko premik analognih gumbov sproži spet drugi zvok.

3. Zajemite posnetke ekrana in delite posnetke na spletu

Na levem krmilniku obstaja kvadratni gumb z krogom v notranjosti in to je t. i. “screenshot key”. Če med igranjem pritisnemo ta gumb zajamemo posnetek zaslona in ta se avtomatsko shrani na notranji pomnilnik konzole Nintendo Switch (ali, če jo uporabljamo, na Micro SD kartico). Zajete posnetke zaslona lahko vidimo v albumu konzole, lahko jim dodamo tekst in jih delimo na Twitter ali Facebook. Če želimo fotografije delite nekje drugje, najprej moramo popolnoma izklopiti konzolo in odstraniti Micro SD kartico, preko katere potem prenesemo slike na naš računalnik.

4. Povežite konzolo s tipkovnico za pisanje teksta

Za zdaj je edina prava prednost, ki jo prinese tipkovnica ta, da lahko k našim posnetkom zaslona dodajamo opise preden jih objavimo na spletu, vendar pa lahko v prihodnosti pričakujemo, da bo Nintendo dodal podporo večim aplikacijam, kar lahko pomeni, da bomo tipkovnice uporabljali na druge načine, na bolj inovativne in napredne načine.

5. Brez skrbi, nogača konzole je snemljiva

Kljub temu, da nogača konzole Nintendo Switch večino časa opravlja svojo nalogo dobro, na trenutke deluje precej krhko. To pa še vedno ni razlog, da z njo delamo “v rokavicah”. Nogača je dizajnirana tako, da ob pritisku “odpade”, v istem trenutku pa jo lahko brez večjih težav in naporov ponovno pritrdimo nazaj.

6. Dostopajte do eShop-a druge regije

Časi, ko je Nintendo svoje uporabnike omejeval na igranje iger iz lastne regije so preteklost. Konzola Switch je odprta za vse regije, kar ne pomeni samo to, da bomo lahko igrali igre na različnih sistemih, dostopali bomo lahko do spletnih trgovin različnih regij brez omejitev. Za to bomo najprej primorani ustvariti nov račun na Nintendovi spletni strani. Uporabiti moramo e-mail naslov, ki se razlikuje od tistega, ki ga uporabljamo na našem glavnem Nintendo računu, prav tako moramo izbrati državo, ki se sklada s spletno trgovino do katere želimo imeti dostop. Po el. pošti prejmemo kodo, ki jo moramo potrditi na glavni strani.

Ko smo enkrat ustvarili račun, izberemo “Add User”, da povežemo nov račun s konzolo. Nato izberemo ikono “eShop” in se vpišemo z novim računom.

7. Dalj časa držite gumb “Domov” za pojav hitrega menija

Nekaj sekund držite gumb “Home” (Domov) in pojavil se bo meni, ki vam omogoča, da pošljete konzolo v način “Spanje”, prilagajate svetlost ali vključite “Flight Mode” – slednji onemogoči vse Wi-Fi povezave.

8. Preverite odstotek preostale baterije na konzoli

Preostanek baterije konzole Switch lahko preverimo preko ikone na uvodnem ekranu, če pa želimo bolj podroben vpogled v stanje baterije moramo izbrati ikono baterije, ko smo v “prenosnem načinu”, ali pritisnemo ZL in ZR naenkrat, ko smo v “konzolnem načinu”. Ne smemo pa pozabiti, da moramo biti v uvodnem meniju, če želimo, da stvar uspe.

9. Podaljšajte žviljenjsko dobo baterije

Konzola Switch z enim polnjenjem drži od 3 do 5 ur, kar bi moralo zadostovati za večino potovanj, vendar pa to seveda ni dovolj za celodnevno igranje. Brez skrbi, saj lahko konozolo polnimo preko USB power bank-a, ki pa po podatkih uporabnikov mora biti nov tip USB 3.0, saj je Switch kar zahtevna konzola, ki v primerih določenih power bank-ov troši baterijo hitreje kot jo lahko napolnimo.


Prijavi napako v članku