Triki in nasveti
15.05.2018 12:00

Deli z drugimi:

Share

7 načinov, da bo vaš Android boljši

Onemogočite nadležne aplikacije
Onemogočite nadležne aplikacije

Večina uporabnikov, ali pa vsaj tisti kaj uporabljate Android, ste morda pričakovali nekaj bolj fleksibilnosti in možnosti, kot Applov uporabniki, saj je Android praktično odprtokoden, kar pomeni da ga lahko vsak spreminja. Tukaj je nekaj možnosti, katere bi morali izkoristiti.

1. Onemogočite aplikacije

Mnogo telefonov dan danes pride z naloženimi aplikacijami proizvajalca, kot pa tudi mobilnega operaterja, katere so več kot nadležne in popolnoma neuporabne. Preprosto držite ikono, oziroma aplikacijo katere ne potrebujete, jo povlecite na znak “info”, nato pa v meniju izberite onemogoči, kar bo onemogočilo aplikacijo. Če jo pa želite popolnoma izbrisati in vam tega sistem ne ponuja, je pa potrebno malce več dela. Če ne drugega, zaradi teh “sponzorskih” aplikacij ste morda odšteli kakšen evro manj, kot bi ga drugače.

2. Izklopite samodejno osvetlitev

Ta je največkrat nadležna in nepotrebna, saj je večina uporabnikov navajena na svojo osvetlitev, oziroma si jo prilagajajo sami po želji. Tako vam telefon ne bo več sam zmanjšal svetlosti, ko boste naslednjič v popolni temi in bi radi, da vam telefon sveti kot svetilka.

3. Omogočite “Ne moti”

Če imate naloženih kar nekaj aplikacij in zelo verjetno jih imate, vam te konstantno pošiljajo obvestila, predvsem igre. Tukaj v 9 od 10 primerih ne gre za nič pomembnega, oziroma vas takšna obvestila samo motijo. Preprosto aktivirajte način “Ne moti”.

4. Onemogočite nadležna obvestila

Če pa ne želite onemogočiti vseh obvestil, pa lahko tudi odstranite posamezno aplikacijo. Ena izmed možnosti je pa ta, da držite aplikacijo in jo povlečete v “info” na vrhu zaslona, izberete, da vam le-ta ne pošilja več obvestil. Koristno predvsem za igre.

5. Prilagodite hitri meni

Če dosti uporabljate hitri meni, to je meni, katerega povlečete iz zgoraj navzdol, je priporočljivo, da prilagodite nekatere ikone. Tako lahko s preprostimi kliki samo omogočite ali onemogočite ikone. Na primer, namesto deljenja brezžične povezave potrebujete on/off gumb za NFC.

6. Poskrbite za zaklepanje telefona

Ena izmed koristnih nastavitev je tudi ta, da nastavite samodejno zaklepanje, če telefona ne uporabljate več kot določen čas. Tako se bo vaš telefon, ko ga ne boste uporabljali samodejno zaklenil in tako onemogočil dostop radovenim očem.

7. Uporabljajte pripomočke

Za konec pa, če ne uporabljate pripomočkov na začetnem meniju, oziroma na ozadju, jih začnite uporabljati. Tako boste imeli nekatere možnosti aplikacije hitro pri roki in to brez nepotrebnega iskanja določene aplikacije. Na primer, na začetni zaslon si nastavite pripomoček za novice. Takoj, ko boste odklenili telefon, boste vedeli kaj je novega po svetu.


Prijavi napako v članku