Operacijski sistemi
23.06.2014 15:02
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

7 najpogostejših težav z Androidom (in kako jih odpraviti)

7 najpogostejših težav z Androidom (in kako jih odpraviti)
7 najpogostejših težav z Androidom (in kako jih odpraviti)

Sprijazniti se moramo, da naši telefoni niso popolni in da gre vedno lahko kaj narobe. Spodaj si oglejte sedem najpogostejših težav lastnikov androidnih telefonov in predloge za rešitev težav.

1. Prazna baterija

Večina uporabnikov se pritožuje nad slabo zmogljivostjo baterij v napravah. Najenostavneje lahko optimiziramo življenjsko dobo tako, da preprosto izklopimo lokacijske storitve in prilagodimo svetlost ekrana. Oboje najdete v nastavitvah naprave, izognite pa se tudi samodejnemu prilagajanju osvetlitve zaslona. Najbolje je premakniti drsnik do polovice oziroma še manj, kakor vam pač ustreza. Nekateri pametni telefoni, denimo Samsung Galaxy S5, imajo tudi ultravarčen način.

2. Zamrznitve oziroma počasen uporabniški vmesnik

Pametni telefoni se hitro upočasnijo, ko se odločimo zapolniti praznine v njihovih pomnilnikih. Poskusite izbrisati nekaj programov, ki jih ne uporabljate, slike, glasbo in videoposnetke pa prenesite na zunanjo spominsko kartico microSD. Redno tudi zapirajte programe, ko jih prenehate uporabljati. Pobrišite začasen pomnilnik naprave (cache) in se izogibajte animiranim ozadjem. Pomnilnik pobrišete iz nastavitev naprave, lahko pa tudi uporabite druge programe, kot sta App Cache Cleaner ali Clean Master. Oba sta na voljo v spletni trgovini Google Play. Lahko si tudi nastavite, da se vam začasen pomnilnik redno in samodejno briše.

3. Težave s povezljivostjo

Naslednja težava na seznamu najpogostejših je problem s povezavama Bluetooth in Wi-Fi ali celo z mobilnim signalom. Za rešitev te težave preprosto omogočite način letenja za 30 sekund, nato pa ponovno izklopite to funkcijo.

4. Zadržano kratko sporočilo SMS

Poskrbite, da ste povezani vsaj z omrežjem, in nato poskusite znova poslati. Če to ne reši težave, preprosto znova zaženite pametni telefon.

5. Sinhronizacijska napaka

Tukaj je kar nekaj možnih napotkov za odpravo napake. Najprej se prepričajte, da ste povezani na internet in da Google oziroma Dropbox (še) deluje. Preverite tudi geslo, saj na tako majhnih zaslonih pogosto prihaja do napak. Če še vedno opazite težave, izbrišite račun (Google, Dropbox) iz naprave in ga ponovno dodajte.

6. Aplikacija se sesuje

Aplikacija se lahko sesuje zaradi veliko razlogov. Je morda na voljo posodobitev te aplikacije ali operacijskega sistema? Če je, jo namestite. Če to ne reši težave, aplikacijo prisilno zaustavite in jo še enkrat zaženite.

7. Zaslon se ne odziva

Ko se telefon ne odziva, bi ga najraje zabrisali v steno, vendar takšna panika ni potrebna. Veliko težav se, tako kot na računalniku, reši precej enostavno, s ponovnim zagonom naprave. No, če ste napravo fizično poškodovali ali jo potopili v vodo in pozabili, da ni ravno vodotesna, takrat imate problem. Pritisnite in držite gumb za vklop in počakajte, da se naprava izklopi. Vendar počakajte vsaj kakšno minutko, preden jo ponovno vklopite.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več
Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

Endava

, ,