Aplikacije in dodatni programi
09.07.2021 12:34
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 Android aplikacij, ki jih ta teden ne smete zamuditi

Odločili smo se, da vam bomo vsak teden predstavili 5 novih mobilnih aplikacij in iger, s katerimi bomo skrbeli, da boste karseda na tekočem na področju razvoja Android programske opreme. Tokrat smo izbrali tri igre in dve aplikaciji.

Claw Stars

Cena: brezplačna

Claw Stars je kombinacija gache, zbirateljske igre in “claw machine” igre. Igralci rešujejo različna bitja, ki so se znašla v pasteh. Filozofija igre je precej preprostra, ulovimo “orbe”, v katerih se nahajajo risani junaki, jih rešimo in se vrnemo po več. Glavna mehanika igre deluje na principu “claw machine”, ki je preprosta mehanska roka. Iz prve roke vam lahko povemo, da je občutek, ki iz pasti izpustimo plišaste prijateljčke, resnično zadovoljujoč. Poleg zgolj reševanja teh bitij, lahko zbiramo kovance, krademo živali ostalih igralcev in še nekaj drugih stvari. Claw Stars je simpatična igra brez pretirane vsebinske globine, je pa vsekakor igra, s katero lahko zabijemo nekaj časa.

Prenos iz Google Play trgovine!

AR Canvas by Samsung

Cena: brezplačna

Zanimiva aplikacija AR Canvas by Samsung nam omogoča, da s pomočjo tehnologije navidezne resničnosti rišemo in čečkamo po čisto pravih fotografijah. Stvari, ki jih narišemo na določenih lokacijah, tam ostanejo in drugi uporabniki lahko občudijejo naše umetnine. Aplikacija je predvsem zabavna, do določene mere pa tudi uporabna, vendar neke prave dodane vrednost za uporabnike nima. Sploh, če iščemo “realno” aplikacijo, ki bi nam lahko določeno stvar v življenju oljašala. Ne glede na to je lahko AR Canvas by Samsung zabavna aplikacija za otroke, zabavna druženja in pa skupine ljudi, kjer vsi imajo Samsung telefone.

Prenos iz Google Play trgovine!

Mitrasphere

Cena: brezplačna

Mitrasphere je najnovejša Crunchyroll igra. Govorimo o “gacha RPG” igri, ki j v svojem bistvu zelo podobna večini ostalih iger te zvrsti. Igralci v igri sledijo zgodbi, se srečujejo z različnimi liki, če pa se želijo pomeriti z ostalimi igralci, pa je na voljo tudi “PvP” način igranja. Da pa igralcem resnično nikoli ni dolgčas, obstajajo tudi zasebne “chat” sobe, glasovni emotikoni in pet različnim treningov, ki igralce pripravijo na pravo igranje. Kot pri večini “gacha” igrah, se lahko način boja in vsi spopadi, ki se dogajajo, lahko sčasoma ponavljajo. Da bi prišli do konca igra, se moramo kar pošteno potruditi. Kljub vsemu je Mitrasphere še vedno solidna igra, ki ji velja posvetiti nekaj časa.

Prenos iz Google Play trgovine!

OpenSky

Cena: brezplačna

OpenSky je aplikacija razvijalcev Wing Aviation, hčerinskega podjetja Alphabet, ki je verjetno vsem bolj poznan, kot lastnik Googla. Gre v bistvu za aplikacijo za upravljenje dronov, ki nam pomaga, da med upravljanjem ostanemo v zakonskih okvirih. Aplikacija OpenSky nam pove, ali je na določenem območjo legalno voziti dron in če ni, nam pomaga priti do vseh potrebnih avtorizacij. Aplikacija je še vedno v začetnih fazah razvoja, kar pomeni, da pričakujemo še nekaj izboljšav. Ne glede na to pa se že zdaj jasno vidi, da bi lahko bila ena najbolj uporabnih aplikacij za lastnike dronov. Ena od zanimivih lastnosti je recimo tudi ta, da nam aplikacija pokaže zgodovino letov. Večina kritik na račun aplikacije se veže na hrošče, kar pa bi sčasom lahko razvijalci odpravili in takrat bi zares lahko govorili o vrhunski aplikaciji.

Prenos iz Google Play trgovine!

Rogue Land

Cena: brezplačna

Rogue Land je “hack-and-slash” pustolovska igra, ki se igra na zelo podoben način, kot številne tovrstne igre. Igralci raziskujejo svet in odkrivajo najrazličnejše skrivnosti. Obstajata dva načina igra, “story mode” in “side quest mode”, kar pomeni, da lahko resnično preizkusimo cel spekter igre. Mehanika igre ni pretirano zahtevna in igralcem ne bi smelo vzeti preveč časa, preden se navadijo na igranje. Ena največjih kritik obstoječih igralcev je, da obenem ne morejo streljati in se premikati. Vsi tisti, ki ste morda že igrali igro Archero, boste v trenutku našli podobnosti, pa naj bodo te slabe, ali dobre.

Prenos iz Google Play trgovine!

Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije iOS aplikacije

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

MOJVIDEO d.o.o.

Prežihova ulica 17, 8250 Brežice, Tel: 040 903 424
Mojvideo.com, prvi slovenski video portal Le kdo ne pozna portala Mojvideo.com? Gre za prvi, največji in najbolj obiskan spletni video portal v Sloveniji, ki je prvotno namenjen ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več