Triki in nasveti
04.04.2013 09:21
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

3DMark za naprave Android: Naj se testiranje prične!

Merilni program 3DMark za mobilne naprave Android je takoj postal uspešnica!
Merilni program 3DMark za mobilne naprave Android je takoj postal uspešnica!

Programska hiša Futuremark je najavila razpoložljivost nove različice merilnega programa 3DMark, ki je namenjen pametnim mobilnim telefonom in tabličnim računalnikom Android. Novost meri grafično zmogljivost mobilne naprave, ki je odvisna tako od vgrajene grafične kartice kot zmogljivosti procesorja in nivoja optimizacije mobilnega operacijskega sistema Android. Mobilna aplikacija Futuremark 3DMark je takoj osvojila srca naprednih uporabnikov naprav Android, saj ti lahko odslej tekmujejo, kdo bo na njej dosegel več »točk«.

Mobilni merilni program Futuremark 3DMark je že na voljo za brezplačen prenos na portalu Google Play, in sicer tako preko spletne povezave http://goo.gl/YHAzP kot s skeniranjem QR kode. Ta je združljiv z več kot tisoč mobilnimi napravami Android, je izjemno enostaven za uporabo in podpira knjižnico OpenGL ES 2.0 (test Ice Storm). Novost za nameček podpira celo neposredno primerjavo rezultatov med mobilnimi platformami Android, iOS in Windows.

Programerji podjetja Futuremark zagotavljajo, da so rezultati med različnimi platformami povsem primerljivi, saj se »testni« videoposnetek privzete ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk (način Default) oziroma 1.920 x 1.080 slikovnih točk (način Extreme) prilagodi zaslonu napravi, ki ga poganja. Za uporabo programa Futuremark 3DMark velikosti kar »krepkih« 283 MB kakopak ne potrebujemo naprednega znanja, saj zadošča, da ga namestimo, poženemo in izberemo med možnostmi »Run Ice Storm« in »Run Ice Storm Extreme«. Nato le še počakamo na končen rezultat, ki ga lahko delimo z ostalimi uporabniki mobilnih naprav Android.


Prijavi napako v članku