Industrija
Programska in razvojna orodja
Poslovne rešitve
Programska oprema
14.04.2023 11:32

Deli z drugimi:

Share

3D modelirnik prihodnosti

Programska aplikacija ZW3D™ je naslednik izjemno uspešne rešitve VX CAD/ CAM ameriškega podjetja VX Corporation, ki po funkcionalnosti in izgledu močno spominja na rešitev SolidWorks.

Po zaslugi nadvse preglednega tračnega uporabniškega vmesnika (Ribbon) je programski paket ZW3D™ uporabniku prijazen in (za razliko od prenekaterega konkurenta) enostaven za uporabo.

Video predstavitev:

ZW3D™ je na voljo v štirih osnovnih izvedbah, in sicer: Lite, Standard, Professional in Premium, pri čemer se povsem prilagaja potrebam in zahtevam sodobnega uporabnika.

ZW3D™ (CAD) ob samem hibridnem modeliranju nudi še module za konstruiranje orodij za brizganje plastike in podporo mehanski obdelavi (2x-5x). Od konkurenčnih rešitev se razlikuje tudi po načinu shranjevanja, saj lahko delavniške risbe, sestave (Assembly) in posamezne dele (Parts) shranjuje v eno datoteko, kar pomeni hitrejše in preglednejše delo. Hibridni modelirnik omogoča sočasno delo s telesi in površinami, kar pri večjih projektih pomeni občuten prihranek časa. Pri konstruiranju orodij za brizganje plastike je v veliko pomoč področje Mold, s katerim je v le nekaj korakih mogoče priti do želenega orodja.

Programska rešitev ZW3D™ (CAM) omogoča hitro ter zanesljivo generiranje CNC kode s simulacijo postopkov mehanske obdelave, kot sta struženje in rezkanje. Veliko prednost predstavlja programska licenca, ki je permanentna, lahko pa se jo naroči v samostojni ali mrežni različici ter je celo prosto prenosljiva. Je cenovno ugodna, enostavna za uporabo, vsebuje izjemen pretvornik 3D CAD formatov (poleg lastnega formata Z3 namreč »obvlada« še izvorne formate vseh znanih modelirnikov, kot npr. Creo(Pro/E), Siemens NX / Solid Edge, Solidworks, Autodesk Inventor ipd. Prav tako pa lahko odpira in shranjuje formate Catia.

ZW3D™ je namenjen predvsem oblikovalcem in inženirjem, ki potrebujejo cenovno ugoden, zmogljiv modelirnik, ter orodjarjem, ki želijo hitro do želenega rezultata. Prav tako je program namenjen vsem, ki potrebujejo zanesljivo programsko rešitev za programiranje CNC obdelovalnih strojev. Licenca ZW3D™ namreč v svoji nabavni ceni že zajema strošek prilagajanja prvega postprocesorja na uporabnikovem krmilju CNC. Glede na zahteve uporabnika je programsko opremo ZW3D™ mogoče naročiti v naslednjih izvedbah:

ZW3D™ Lite

… je zmogljiv, cenovno ugoden in za uporabnika nadvse enostaven programski paket 3D CAD. Zagotavlja prijetno uporabniško izkušnjo in jasen potek dela s pametnim sistemom vodenja projektov. Ne samo, da lahko z njim neposredno beremo in urejamo 3D modele programov CATIA, NX, Creo, Inventor in Solidworks, pač pa lahko modele tudi uvažamo in izvažamo v 3D CAD formate, kot so STEP, STL, IGES, Parasolid, DWG, DXF in SAT.

Programski paket je primeren za vsakogar, ki opušča način 2D CAD načrtovanja in želi svoje delo nadgraditi z delom na sodobnem 3D modelirniku.

ZW3D™ Standard

… ob že povedanem vsebuje ta različica modelirnika orodja, primerna za projektiranje večjih ter zahtevnejših sestavov. Omenjeno različico odlikujejo:

•        pestra izbira »sketch« funkcij in velika knjižnica Ready-sketch,

•        hibridni modelirnik za kreativnejše ter hitrejše modeliranje,

•        zmogljiva funkcija Direct Edit,

•        prilagodljiva orodja Morphing, Wrapping in Flex,

•        produktiven Assembly Design s knjižnico standardnih elementov;

•        pametne 2D predloge za delavniške risbe,

•        funkcije za preoblikovanje pločevine (SHEET METAL),

•        modul Geometry Healing,

•        povezave s storitvami MKE, CMM in Macro Recorder in še več …

ZW3D™ Professional

… ob funkcionalnosti verzije Standard vsebuje Professional še celotno okolje, namenjeno projektiranju orodij za brizganje plastike ter:

•        funkcijo za analizo kotov Draft analysis,

•        funkcijo za analizo kritične debeline Thickness analysis,

•        Multi-product mold design,

•        Core Cavity QuickSplit,

•        orodje za določanje dozirnih in hladilnih kanalov,

•        veliko bazo standardnih elementov Mold Base Library in Standard Part Library,

•        Electrode design za izdelavo elektrod in še več …

ZW3D™ Premium

… paket predstavlja integracijo hibridnega modeliranja (CAD) in CAM-a v vsej svoji moči. Oblikovne spremembe in informacije za proizvodnjo so tesno povezane (asociativne) in tako zagotavljajo visok nivo produktivnosti. Od konceptnega oblikovanja pa vse do proizvodnje. ZW3D™ Premium nudi celovito rešitev po dosegljivi ceni. Vključuje:

•        vse funkcije paketa ZW3D™ Professional,

•        2-osno struženje/rezkanje,

•        3-osno struženje/rezkanje,

•        vrtanje lukenj,

•        urejanje poti orodja s funkcijo Tool path editor,

•        visokohitrostno obdelavo (HS),

•        CNC Output Manager,

•        Operation list output,

•        ZW3D™ Post Procesor in še več …

ZW3D™ Premium je glede na potrebe uporabnika mogoče nadgraditi še z modulom za 4x-5x mehansko obdelavo.

Ker programska oprema 3D CAD/CAM že pregovorno sodi med programsko opremo višjega cenovnega razreda, je trezen razmislek glede odločitve za določeno programsko rešitev še kako na mestu.

www.zwcad.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
3D tehnologija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BIROCOM 2000, Jurančič Andrej s.p.
Za več informacij so vam na voljo pri BIROCOM 2000, Jurančič Andrej s.p.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BIROCOM 2000, Jurančič Andrej s.p.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več