Telefoni
04.06.2014 13:12
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tridimenzionalni hologramski zaslon za mobilnike že prihodnje leto

Tridimenzionalni hologramski zaslon podjetja Ostendo za mobilne naprave bo zlahka prepričal tudi najzahtevnejšega uporabnika.
Tridimenzionalni hologramski zaslon podjetja Ostendo za mobilne naprave bo zlahka prepričal tudi najzahtevnejšega uporabnika.

Medtem ko tridimenzionalni hologrami že dalj časa burijo domišljijo znanstvenikov in ljubiteljev znanstvenofantastičnih filmov, bodo vse njegove prednosti kmalu lahko izkoriščali uporabniki pametnih mobilnih telefonov. Podjetje Ostendo je zanje namreč pripravilo miniaturni hologramski projektor ločljivosti kar 5.000 slikovnih točk na palec, ki je dovolj zmogljiv za prikaz slik s kakovostnimi barvami, zadostno svetilnostjo in ostrimi koti. Z uporabo večjega števila tovrstnih projektorjev pa se lahko »v zraku« prikazujejo še zahtevnejše in podrobnejše slike.

Razvoj izjemnih projektorjev za prikaz hologramskih projekcij je trenutno še vedno v začetni razvojni fazi, zato lahko prikazuje le dvodimenzionalne slike. Kljub temu so raziskovalci podjetja Ostendo prepričani, da bo njihov projektor že poleti leta 2015 zmožen izrisovanja vrhunskih tridimenzionalnih hologramskih slik velikosti do 48-palcev (122-centimetrov). Zaradi visoke gostote prikaza bodo predmeti videti nadvse resnično, kar bo še izboljšalo vsestransko uporabnost mobilnikov. Raziskovalci podjetja Ostendo so prepričani, da bo njihov novi izdelek brez težav mogoče uporabiti tudi v navezi s tridimenzionalnimi zasloni, vključno s televizorji, pametnimi ročnimi urami in tablicami.


Prijavi napako v članku