Računalništvo, telefonija
11.04.2016 16:52
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

30% nižje cene računalnikov

Štirje razlogi za nakup tovarniško obnovljenega računalnika.
Primer refurbished prenosnika iz PoceniPC.com
Primer refurbished prenosnika iz PoceniPC.com

Če kupujete računalnik ali prenosnik za domačo ali poslovno uporabo, ste gotovo že ugotovili, da je ponudba nadvse pestra in obsežna. Na voljo imate tudi tovarniško obnovljene oziroma »refurbished« računalnike, ki so vedno bolj priljubljena izbira med potrošniki, pa naj gre za prenosnike, namizne računalnike ali celo drugo računalniško opremo, na primer monitorje, telefone ali televizije. Zakaj se kupci in celo poslovni uporabniki vedno pogosteje odločajo za nakup tovarniško obnovljene opreme? Za vas smo zbrali štiri prepričljivih razlogov, ki potrjujejo, da je nakup refurbished računalnika pametna in upravičeno priljubljena odločitev.

1. Odlične cene. Prvi razlog je najbrž najbolj očiten. Če kupujete prenosnik ali namizni računalnik priznanega proizvajalca, na primer HP, Lenovo, ali Asus, boste med tovarniško obnovljenimi računalniki gotovo našli bolj ugodno ponudbo podobnih ali celo enakih modelov. Verjetno se sprašujete, zakaj so cene refurbished računalnikov nižje. Če mislite, da je za to kriva slabša kvaliteta, se motite. Razlogov za visoko ceno novih računalnikov je več, ne smemo pa zanemariti niti izvirnega dizajna, inženirskih podvigov, stroškov proizvodnje, večmilijonskih oglasnih akcij in dragih servisov. Vsi ti stroški se upoštevajo pri ceni novega računalnika, kar pomeni, da pri nakupu refurbished računalnika na ta račun lahko veliko prihranite.

2. Boljše razmerje med ceno in zmogljivostjo. Ugodna cena pa ni le neposredna korist pri nakupu, saj se izkaže za veliko prednost tudi pri pregledovanju zmogljivosti naprav. Nov prenosnik je navadno opremljen z Microsoft Windows 8 operacijskim sistemom (najnovejši že Windows 10) in osnovno zbirko strojne opreme za poganjanje sistema – navadno je vgrajen procesor s taktom okoli 2,3 GHz ter 4 GB delovnega pomnilnika), kar je na voljo za kakšnih 500 €. Za takšen denar si lahko v ponudbi refurbished prenosnikov privoščite naprednejšo različico operacijskega sistema, hitrejši procesor in dvojno kapaciteto delovnega pomnilnika. Pravzaprav z nakupom tovarniško obnovljenega izdelka kupite napreden prenosnik po ceni manj zmogljivih alternativ.

3. Preizkušena zanesljivost komponent.

Na prvi pogled ta točka morda ni ravno prepričljiva, a po resnem premisleku je jasno, da so refurbished računalniki bolj zanesljiva izbira od novih modelov. Če kupujete tovarniško obnovljene računalnike pri verodostojnih prodajalcih, boste dobili preizkušen računalnik s povsem delujočimi komponentami. Pri nekaterih računalnikih gre preprosto za to, da je bil paket že odprt, zato ga je prodajalec vrnil proizvajalcu, kjer so ga še enkrat pregledali in pripravili za novega lastnika. V praksi to pomeni, da imajo refurbished računalniki dvakrat preizkušene komponente, ki vas ne bodo pustile na cedilu, medtem ko pri mnogih novih modelih na trgu še ni bilo dovolj časa, da bi se izkazale morebitne pomanjkljivosti, torej ne morete biti povsem prepričani, da računalnik ne trpi za kakšno serijsko napako. Nekateri refurbished računalniki se na trgu pojavijo tudi kot neprodane zaloge, to so praktično novi in nerabljeni računalniki, torej so resnični ekvivalent novim računalnikom, le da imajo nižjo ceno in so dvakrat testirani.

4. Odgovorno okoljsko ravnanje. Z nakupom tovarniško obnovljenega računalnika pomembno prispevate k obvladovanju ogromne mase elektronskih odpadkov, ki vse bolj polnijo smetišča po vsem svetu, hkrati pa predstavljajo resno grožnjo zdravju prebivalstva predvsem v že tako ogroženih družbah. Glede na podatke mednarodnih raziskav je samo v ZDA v uporabi preko 338 milijonov osebnih računalnikov, med katerimi jih vsako leto 20,5% roma na odpad. To pomeni, da se zavrže 70 milijonov osebnih računalnikov, da ne omenjamo dodatnih milijonov odpadnih prenosnikov, tablic in pametnih telefonov, ki jih zavržemo vsako leto. Nevaren stranski učinek bliskovitega porasta elektronskega odpada je pojav neučinkovitih metod razgradnje, ki ne izvajajo primerne reciklaže in tako še bolj ogrožajo zdravje ljudi in dobrobit okolja. Z nakupom refurbished računalnika namesto novega naredite velik korak proti bolj učinkovitemu obvladovanju elektronskih odpadkov.

Zgoraj naštetih dejstev se še kako zavedajo na PoceniPC.com, kjer ponujajo široko paleto tovarniško obnovljenih, pa tudi rabljenih računalnikov po izjemnih cenah. Preverite njihovo ponudbo in se prepričajte!

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INSIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INSIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INSIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku