Igre
03.09.2024 13:31

Deli z drugimi:

Share

Windows 11 postal prva izbira ljubiteljev oblačnih iger

Oblačne igre prihajajo vse bolj v ospredje. Še posebej pa oblačna igričarska platforma Steam in operacijski sistem Windows 11.

Oblačne igre prihajajo vse bolj v ospredje. Še posebej pa oblačna igričarska platforma Steam. Zato ne preseneča, da je podjetje Valve Corporation ponovno objavilo podatke o uporabnikih njegovih storitev, ki prisegajo na sicer zelo priljubljeno oblačno igričarsko platformo Steam.

Podatki so pokazali, da na oblačne računalniške igre prisega že več kot 50,81 odstotkov uporabnikov Microsoftovega operacijskega sistema Windows 11. V primerjavi s preteklim mesecem se je delež uporabnikov tega sistema sicer povečal za kar neverjetnih 3,36 odstotkov. S tem je operacijski sistem Windows 11 tudi uradno postal prva izbira ljubiteljev oblačnih računalniških iger.

Na operacijski sistem Windows 10 pa trenutno prisega okoli 48,66 odstotkov uporabnikov. Kljub temu se je odstotek uporabnikov zastarelega operacijskega sistema zmanjšalo za kar 3,29 odstotkov. Zato so poznavalci oblačnih iger prepričani, da bo operacijski sistem Windows 11 tudi v prihodnje ostal prva izbira ljubiteljev oblačnih računalniških iger preko storitve Steam.

Pri tem velja še omeniti, da na oblačno igričarsko platformo Steam ne morejo več (vsaj uradno) dostopati uporabniki zastarelih in že zdavnaj odpisanih operacijskih sistemov Windows. Tu gre operacijske sisteme Windows 7, Windows 8 in Windows 8.1, ki so bili že pred časom opisani s stani podjetja Microsoft. Poleg tega je delež uporabnikov tovrstnih operacijskih sistemov zelo nizek.

Tu seveda ne smemo pozabiti še na to, da na priljubljeno oblačno igričarsko platformo Steam prisegajo tudi ljubitelji računalniških sistemov macOS in Linux. Podatki so pokazali, da na oblačne računalniške igre prisega 1,3 odstotke uporabnikov računalnikov macOS in 1,92 odstotkov uporabnikov Linuxa. Njihov delež se je v primerjavi s prejšnjim obdobjem nekoliko zmanjšal.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Steam igre

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več