Računalništvo, telefonija
22.11.2012 17:26

Deli z drugimi:

Share

13. konferenca Telekomunikacije 2012

Oblak, aplikacije in omrežja novih generacij so bile glavne teme že trinajste konference Telekomunikacije 2012, ki je v Ljubljani potekala v sredini novembra. V okviru konference so potekala strokovna predavanja in razprave na temo izzivov v telekomunikacijah, udeležilo pa se je je okoli 200 strokovnjakov.
V Ljubljani je potekala že trinajsta konferenca Telekomunikacije 2012
V Ljubljani je potekala že trinajsta konferenca Telekomunikacije 2012

Tudi letos so bile teme izredno zanimive in aktualne, glavne med njimi so bile izzivi na področju razvoja aplikacij, storitev v oblaku ter prilagajanje sektorja informacijskih tehnologij novim izzivom mobilnega področja, rdeča nit okrogle mize pa je bila aktualna tema omrežij novih generacij.

Z uvodnim nagovorom je konferenco odprl predsednik uprave Si.mobila Dejan Turk, ki je predstavil izzive, s katerimi se danes soočajo mobilni operaterji in izpostavil, da postaja dinamično okolje stalnica. Strokovnim predavanjem s strani predstavnikov velikih igralcev na trgu, kot so Microsoft, Si.mobil, Telekom Slovenije, Valicon, Astec in Apek je sledila okrogla miza. V okviru odprte debate z naslovom »Kdo bo v prihodnosti nosil breme razvoja na področju Telekomunikacij?«, so si mnenja izmenjali glavnimi akterji na trgu telekomunikacij v Sloveniji, med njimi: Franc Dolenc, direktor APEKA, Zoran Vehovar, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije, Boštjan Košak, direktor skupine Amis, Sašo Todorović, predsednik poslovodstva T-2, Boštjan Škufca Zaveršek, član uprave za finance pri Si.mobilu, in Marjan Turk, vršilec dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za informacijsko družbo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Sodelujoči v debati so se strinjali, da je sodelovanje med vsemi udeleženci v sektorju ključnega pomena, ter da je potrebno končnemu uporabniku ponuditi največ. Konferenco so sklenili z optimizmom v prihodnost telekomunikacijske panoge in na njen pomen pri okrevanju gospodarstva.


Prijavi napako v članku