Prenosni računalniki
17.01.2015 09:19

Deli z drugimi:

Share

12-palčni MacBook Air še pred aprilom?

Razkrite prve fotografije novega prenosnika MacBook Air
Razkrite prve fotografije novega prenosnika MacBook Air

Vse več spletnih govoric nakazuje na to, da naj bi bilo mogoče povsem prenovljeni prenosni računalnik MacBook Air z 12-palčnim (30,5-centimetrskim) zaslonom kupiti še pred aprilom. Pri spletnem portalu DigiTimes celo trdijo, da naj bi bila novost nared za prodajo že v prvi polovici marca, njegova maloprodajna cena pa naj bi bila primerljiva z 11-palčnim modelom. Ker bo zaslon novosti ponujal izris slik z ločljivostjo 2.304 × 1.440 slikovnih točk (Retina zaslon), naj bi zlahka prepričala tudi najzahtevnejše.

Prenovljeni kompaktni prenosni računalnik Apple MacBook Air naj bi poleg 12-palčnega zaslona prinesel še prenovljeno sledilno ploščico, saj naj bi miškini gumbi delovali na dotik. Piko na i pa naj bi dal še pasivni hladilni sistem, saj naj bi bil prenosnik pri delovanju povsem neslišen, k temu pa bo pripomogla uporaba Intelovega energijsko varčnega procesorja Intel Core M. Novost naj bi bila za nameček opremljena še s priključkom USB-C (USB 3.1), ki bo na obeh straneh enak, kar pomeni, da nam ne bo več treba preverjati, ali je odprtina postavljena pravilno ali na glavo, poleg tega pa zagotavlja hitrost prenosa podatkov s hitrostjo do 10 gigabitov na sekundo.

Kupci prenovljenega Applovega prenosnega računalnika MacBook Air bodo lahko izbirali med kar tremi barvami ohišja, in sicer zlato, srebrno in vesoljsko sivo. S to potezo bodo Applovi kompaktni prenosni računalniki družine MacBook Air zagotovo postali še bolj prepoznavni in želeni med ljubitelji ogrizenega jabolka.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku