Aplikacije in dodatni programi
Triki in nasveti
29.08.2023 15:30

Deli z drugimi:

Share

12 najboljših aplikacij za uporabo med dolgimi letalskimi leti

Kdo pravi, da mora letenje biti dolgočasno ali strašljivo? V članku predstavljamo najboljše aplikacije za uporabo na letalih, ki vas bodo zabavale ure in ure!

Čar letenja lahko prevzame vsakogar. Razgled. Skrivnostno navdušenje ob prečkanju oceanov. Poživljajoč občutek, ko se približujete cilju.

Ne glede na to pa mednarodni leti, še posebej dolgi, lahko postanejo dolgočasni! Res ni veliko, kar bi lahko na letalu počeli, razen sedenja, spanja in gledanja dolgočasnih filmov.

Pa poglejmo, če vam lahko s tem člankom pomagamo, da bo vaš naslednji let precej bolj pester, kot ste bili do sedaj navajeni.

Našli smo 12 najboljših aplikacij za uporabo v letalskem načinu, ki jih namestite na svojo napravo in jih uporabljate med dolgim potovanjem.

Številne od teh aplikacij omogočajo uporabo brez povezave, tako da se lahko zabavate brez zapravljanja denarja za Wi-Fi omrežja.

Audible

Spletna stran | iOS | Android

Prva aplikacija na seznamu je Audible. Če ste ljubitelj knjig in ne želite motiti sosedov s prižigom luči, je ta aplikacija prava za vas.

Audible je obsežen vir avdioknjig vseh možnih žanrov. Preprosto vstavite slušalke, izberite knjigo in odjadrate daleč stran od pogosto utesnjenega sedeža.

Ko prenesete knjigo, za branje ne potrebujete internetne povezave.

FluentU

Spletna stran | iOS | Android

Druga aplikacija, ki je odlična za preživljanje časa med letom, je FluentU. Zakaj se ne bi med letom naučili tujega jezika, še posebej, če potujete v državo, kjer ljudje govorijo ta jezik!

FluentU ponuja resnične videoposnetke, kot so glasbeni videoposnetki, napovedniki filmov, novice in navdihujoči govori, ter jih spremeni v prilagojene lekcije za učenje jezika. Gledanje avtentičnih videoposnetkov je zabaven način, da se potopite v jezik, kot ga resnični govorci uporabljajo, medtem ko aktivno razširjate svojo besedišče.

Poleg tega lahko dostopate do interaktivnih besednih kartic in seznamov besed in prilagojenih kvizov, ki se razvijajo med učenjem.

Za ogled FluentU videoposnetkov potrebujete Wi-Fi povezavo, vendar pa lahko določene datoteke prenesete za ogled brez povezave.

Minecraft Pocket Edition

Spletna stran | iOS | Android

Mobilna različica te igre je prav tako enostavna in zasvojljiva kot original. Vaš let se bo tako končal kot bi mignil.

Minecraft Pocket Edition lahko igrate brez povezave, vendar pa boste potrebovali internetno povezavo, če želite igrati z drugimi uporabniki.

Pocket

Spletna stran | iOS | Android

Ali ne bi bilo čudovito imeti revijo, ki bi jo skrbno izbrali glede na vaše osebne okuse? S Pocketom lahko shranite spletno vsebino in jo preberete pozneje. To vključuje novice, blog objave, videoposnetke, zgodbe, recepte in še veliko več!

Lahko dodate svoje najljubše spletne publikacije in ustvarite nenehno posodobljen vir samo z vsebinami, ki vam ustrezajo. Ker se odpravljate na dolg let, vam bo Pocket pomagal nadoknaditi vsebino, ki ste jo shranili za deževne dni.

Najboljši del pri Pocketu je, da sinhroniziran deluje popolnoma brez povezave.

Bejeweled Classic

Spletna stran | iOS | Android

Enako kot Minecraft Pocket Edition, je tudi ta igra odlična za preživljanje časa na dolgih in dolgočasnih letih.

Bejeweled vam postavlja izzive ujemanja draguljev, ki postajajo vedno bolj hitri in zasvojljivi. Poleg tega je igra precej bleščeča in pisana.

Edina pomanjkljivost je, da je zaradi vgrajenih oglasov Bejeweled mogoče igrati le z internetno povezavo.

Stack

iOS | Android

Stack je popolna igra za ljudi, ki morda niso ravno ljubitelji tradicionalnih mobilnih iger, vendar vseeno želijo nekaj, kar jim bo pomagalo sprostiti živce. Ta aplikacija bo usmerila vašo pozornost na nekaj drugega kot na dejstvo, da ste na tisoče metrov nad tlemi.

Stack je barvita in zapletena igra, ki zahteva, da zlagate majhne ploščice. Za igranje te igre boste potrebovali internetno povezavo.

Če vam je všeč, lahko preverite tudi druge igre istega razvijalca Ketchapp.

Netflix

Spletna stran | iOS | Android

Netflix je odlična opcija za dolge lete! Na Netflixu lahko najdete ogromno zabavnih televizijskih oddaj, serij in filmov, ki so na voljo za pretakanje. Nekatere vsebine so na voljo tudi za prenos in ogled na letalu, brez potrebe po uporabi podatkov.

Wikipedia

Spletna straniOS | Android

Radi brskate po množici informacij? Wikipedia vam omogoča, da se z lahkoto izgubite v ogromnih količinah vsebine.

Najboljša stran? Aplikacija v načinu brez povezave omogoča vse to brez potrebe po plačevanju dragih internetnih povezav med letom. Iz letala boste izstopili z veliko več nepotrebnega (in uporabnega!) znanja, kot ste ga imeli ob vkrcanju.

Spotify

Spletna stran | iOS | Android

Le kdo ne meta Spotifyja? Ta platforma za pretakanje glasbe je elegantna, enostavna za uporabo in brezplačna (z oglasi). Če imate Spotify Premium članstvo, lahko glasbo in predvajalnike prenesete za poslušanje brez povezave.

Sanvello

Spletna stran | iOS | Android

Ste eden tistih, ki ne ravno uživa v letih? Nič hudega! Sanvello (nekdanji Pacifica) je fantastična aplikacija, ki pomaga ljudem obvladovati stres, tesnobo in depresijo.

Z Sanvellom lahko spremljate svoje dnevne navade, da ugotovite, kaj vam daje življenje in kaj vas spravlja v stres. Aplikacijo lahko uporabljate za meditacijo, učenje tehnik obvladovanja stresa in povezovanje z drugimi za vzajemno podporo.

Sanvello lahko za meditacijo uporabljate brez povezave, nekatere ostale aktivnosti pa niso optimizirane za uporabo brez povezave.

White Noise Lite

Spletna straniOS | Android

Včasih letala ustvarijo čuden občutek. Ali so izjemno hrupna zaradi jokajočih otrok in klepetavih odraslih ali pa so strašljivo, neprijetno tiha.

Če potrebujete nekakšen ambientalni hrup, da pomirite živce ali zaspite, je White Noise Lite odlična aplikacija za prenos. Prav tako deluje pomirjujoče na nemirne dojenčke in lajšanje glavobolov. Deluje tudi brez povezave.

Air Traffic

Android

Air Traffic je sledilnik letov, ki vam prikaže poti drugih letal (in tudi svojega), ki letajo po zraku.

Air Traffic je odličen za ljubitelje letenja, ki želijo videti relativno realistično 3D sliko, kako dejansko izgleda zračni promet. Je zabavna igrača za izgubljanje časa in vam daje boljši občutek, v kaj ste vključeni kot pogost potnik.

Ker ta aplikacija zahteva dostop do GPS-a in spremlja druga letala, boste za njeno uporabo potrebovali internetno povezavo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije iOS aplikacije


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več