Testi in triki
04.11.2016 11:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share
Sledite nam na Google News

10 uporabnih nastavitev Facebooka, ki jih zagotovo ne uporabljate

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Družbena omrežja so postala nekakšen nadomestek resničnega življenja, kar še posebno drži za trenutno najbolj priljubljeno družabno omrežje na svetu, Facebook. Mesečno ga namreč uporablja že več kot 1,5 milijarde aktivnih uporabnikov, kar ga uvršča med najbolj priljubljene spletne strani širom sveta. Uporabniki družbeno omrežje Facebook uporabljajo predvsem za povezovanje s prijatelji in domačimi ter za raziskovanje zanimivih novic. Ker ste na Facebooku zagotovo tudi vi, vam v nadaljevanju predstavljamo 10 uporabnih nastavitev Facebooka, ki jih skoraj zagotovo ne uporabljate.

1. Preberite skrita sporočila

Le nekaj posameznikov ve, da ima Facebook dva elektronska poštna predala. Eden izmed njiju je namenjen tistim sporočilom, ki jih pošiljajo posamezniki, ki niso naši prijatelji. Če ne veste za drugi elektronski poštni predal, je povsem mogoče, da ste spregledali povabila na določene dogodke, ki so vam jih poslali prijatelji vaših prijateljev. Za dostop do skritih sporočil pa morate klikniti na ikono za sporočila, nato na »Message Requests« in nato izbrati zavihek »See filtered requests«.

2. Preverite, kje ste se nazadnje prijavili

Če niste povsem prepričani, da ste se odjavili od Facebooka na računalniku svojega prijatelja, lahko to preverite tako, da kliknete na majno puščico, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu vašega zaslona. Nato izberite »Settings«, kliknite na »Security« in med ponujenimi možnostmi izberite »Where You’re Logged In«. Tu se nam bo nato prikazal seznam, iz katerega bo razvidno, kjer smo se prijavili in kakšen brskalnik je uporabljen. Po potrebi lahko aktivno sejo prekinemo s klikom na možnost »End activity«.

3. Obvaruje svoj profil pred spletnimi napadalci

Če vas skrbi, da bi lahko kdo prevzel nadzor nad vašim Facebook uporabniškim profilom, kliknite na možnost »Login Approvals« pri zavihku »Security«. Ta bo poskrbel za to, da boste morali vnesti geslo vsakič, ko se boste poskušali prijaviti iz neznane lokacije. Geslo vam bo Facebook seveda posredoval na vaš telefon.

4. Izberite prijatelja, ki bo odgovoren za vaš profil

V primeru, da se ne boste mogli več prijaviti v svoj Facebookov račun, kdo bo skrbel zanj? Facebook vam k sreči ponuja možnost, da izberemo prijatelja, ki se bo lahko prijavil v naš profil, v primeru, da se nam kaj zgodi. Gre za možnost »Trusted Contacts«, ki se nahaja med nastavitvami »Trusted Contacts«. Ti kontakti ne bodo imeli možnosti objave sporočil ali klepetati v vašem imenu. Lahko bodo le zamenjali vašo profilno sliko in imeli možnost odgovarjanja na sporočila vaših prijateljev.

5. Imejte nekaj nostalgije

Včasih se nam lahko porodi želja, da pogledamo kakšno odštekano fotografijo in stare debate z najboljšimi prijatelji. Za to nam ni potrebo izgubljati časa s preletavanjem celotnega Facebooka, saj zadošča, da kliknemo na »…« v zgornjem desnem delu zaslona in izberemo možnost »See Friendship«.

6. Prikličite svojo zgodovino na Facebooku

Na Facebooku imate možnost, da vidite vse objave, ki ste jih kadarkoli doslej všečkali, objavili ali komentirali. Za to zadošča le, da kliknete na možnost »View Activity Log«.

7. Bodite v prijateljevih čevljih

Če vas zanima, kako vaši prijatelji vidijo vaš Facebook profil, lahko to storite na sila enostaven način. Za to namreč zadošča, da kliknete na »View Activity Log« ter izberete možnost »View As …«. Ta možnost vam bo dala odlično priložnost za pregled vaših Facebookovih strani na način, kot bi bili v vlogi nekoga drugega.

8. Komunicirajte iz oči v oči

Facebook vam ne nudi le možnosti neposrednega sporočanja, ampak tudi možnost opravljanja video klicev. Klic z drugo osebo na Facebooku opravimo tako, da kliknemo na majhno modro kamero, ki se nahaja na zgornjem delu modrega okvirja.

9. Izberite obvestila, ki jih želite videti

Možnosti »See First« in »Close friends« poskrbita za to, da ne boste zamudili nobenega obvestila, ki bi vas morda zanimalo. Možnost »See First« vam vsa novejša sporočila postavi na vrh vašega profilnega okna, možnost »Close friends« pa poskrbi za to, da boste prejeli obvestilo, ko bo sporočilo objavljeno s strani vašega prijatelja.

10. Shranite objavo za pozneje

Facebook vsebuje dovolj informacij, da lahko brez težav nadomesti časopis. Za tiste, ki nimajo veliko časa za objavljanje prispevkov, Facebook ponuja možnost, da shranijo sporočilo in ga objavijo kasneje. To naredimo tako, da v zgornjem desnem kotu okenca izberemo bodisi možnost »Save Post« ali »Save Link«.


Vam je bila novica zanimiva?

Povejte prijateljem, da ste novico prebrali na Računalniških novicah.

Share
Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več