Računalništvo, telefonija
15.05.2019 17:05

Deli z drugimi:

Share

10 novic iz sveta tehnologije, ki jih morate nujno prebrati

10 novic iz sveta tehnologije, ki jih morate nujno prebrati
10 novic iz sveta tehnologije, ki jih morate nujno prebrati

Svet tehnologije nikole ne spi, niti ne počiva. Hitrost, s katero se razvija tehnologija, je takšna, da ji le stežka sledimo. Kljub temu smo se odločili, da vam ponudimo 10 najbolj vročih novic iz sveta tehnologije, ki jih v tem trenutku enostavno ne smete zamuditi.

1. Uber je v petek izvedel prvo javno prodajo delnic in pogorel na celi črti. Zbral je vsega 8,1 milijarde ameriških dolarjev, vrednost delinice pa je v prvem dnevu obstala 8 % pod IPO ceno. Uberjev prvi nastop na borzi spada med 10 najslabših v zgodovini ameriške borze.

2. Emil Michael, nekdanji član vodstva pri Uberju, je za spletni portal CNBC povedal, da naj bi Uberjev neuspeh v prvem dnevu na borzi bil posledica nevednosti vlagateljev. Michael trdi, da investitorji niso prepoznali prave vrednosti podjetja. K temu je dodal še to, da meni, da bo Uberjev razvoj avtonomne tehnologije še naprej skrbel za rast podjetja, kar bo vplivalo na rast vrednosti delnic.

3. Facebookov glavni izvršni direktor, Mark Zuckerberg, se je odzval na komentarje in provokacije enega od soustanoviteljev, Chrisa Hughesa, ki je javno zahteval “razdor” podjetja. Zuckerberg je enemu od francoskih medijev zatrdil, da uničenje Facebooka ne bi ničesar spremenilo pri stvareh, za katere obtožujejo največje družbeno omrežje na svetu.

4. Facebook najema številne nove odvetnike in strokovnjake na področju konkurence. Podobno kot v zgoraj opisanem primeru je tudi tukaj glavni razlog zahtevek soustanoviteljev, da Facebook preneha delovati.

5. Elona Muska, kontraverznega glavnega izvršnega direktorja Tesle, 22. oktobra čaka sojenje na sodišču v Los Angelesu. Musk je enega od potapljačev, ki je pomagal pri reševanju tajske nogometne ekipe, označil za “pedofila”.

6. Googlov požarni zid je odprl vrata Nestu, nekoč samostojnemu podjetju, ki je razvijalo in proizvajalo pametne termostate in nekaj drugih “pametnih” naprav. Analitiki pri Ars Technici so ugotovili, da bodo odslej uporabniki primorani svoje Nest podatke deliti z Googlom, medtem ko sta bila do sedaj ločena.

7. Googlova programska oprema, ki so jo razvili za to, da bi bili ljudje manj zasvojeni s svojimi pametnimi telefoni, bi lahko negativno vplivala na uporabo Pixel naprav. Po pisanju portala The Verge uporabniki Pixel telefonov na Redditu poročajo, da programska oprema Digital Wellbeing negativno vpliva na učinkovitost delovanja njihovih Pixel naprav.

8. Najnovejša študija prometa v San Franciscu je dala zanimive in hkrati zaskrbljujoče rezultate. Uber in Lyft bi naj bil dva največja povzročitelja zastojev in gneče v prometu v San Franciscu. Raziskava je prišla do teh rezultatov kljub temu, da bi naj bili obe podjetji tisti, ki zmanjšujeta lastništvo avtomobilov in posledično promet.

9. New York Times poroča, da naj bi skrajni desničarji pri prihajajočih evropskih volitvah posnemali tehnike, uporabljene na zloglasnih ruskih računih na spletu, ki so v zadnjih ameriških volitvah povzročile toliko problemov. Kot vse kaže, bodo tudi zdaj najbolj aktualne volitve deležne številnih pritiskov s strani avtorjev lažnih novic, kakšen pa bo končni izplen, bo pokazal čas.

10. Lojalnostni programi, ki generirajo ogromne količine podatkov uporabnikov, so postali izjemno priljubljena tarča hekerjev. Strokovnjaki so si skladni in pravijo, da so dotični programi enostavni za uporabo, registracija je čisto osnovna, ljudje pa pogosto uporabljamo zelo šibka gesla, brez razmišljanja o svoji varnosti.


Prijavi napako v članku