Triki in nasveti
12.10.2016 15:53
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10 izobraževalnih aplikacij za Android in iOS, ki vas naredijo pametnejše

10 izobraževalnih aplikacij za Android in iOS, ki vas naredijo pametnejše
10 izobraževalnih aplikacij za Android in iOS, ki vas naredijo pametnejše

Izobraževanje je pojem, ki je zelo širok in težko bi rekli, da obstaja neka stroga definicija, ki bi ga natančno označila. Ko je govora o mobilnih aplikacijah, obstaja nešteto primerov, ki sovpadajo v sfero izobrazbe, ki pa lahko močno variira v svojih prijemih od področja do področja. Določene aplikacije so namenjene srednješolcem, spet druge študentom, selekcija najboljših pa je v vsakem primeru težak zalogaj. S pomočjo portala “Digital Trends” smo za vas pripravili seznam desetih mobilnih aplikacij, ki aktivirajo vaše sive celice ali pa vam pomagajo do želenih informacij.

1. Photomath – Primerna predvsem za srednješolce, ki jim tisti “x” dnevno greni življenje. Vse, kar morate narediti, je, da poslikate ali vnesete vprašanje in aplikacija bo rešitev prikazala korak po korak. Nato enak postopek, kot vam ga je pokazala aplikacija, uporabite pri naslednjih primerih. (iOS in Android)

2. GradeProof – Aplikacija z uporabo umetne inteligence ponuja uporabniku konkretne nasvete za izboljšanje stila pisanja, preverja kredibilnost virov in identificira kompleksne slovnične probleme, ki jih ostala podobna orodja ne zmorejo. Medtem ko je GradeProof brezplačna aplikacija, znaša naročnina na GradeProof Premium verzijo, ki v celoti pokaže potencial aplikacije, 8 eur na mesec. (iOS)

3. Math Motion: Cupcake! (5,5 eur) – Le malo otrok je navdušenih, ko morajo doma ali na splošno izven šole vaditi seštevanje ali množenje, kajne? Poskusite tole aplikacijo in morda bodo vaši otroci nekoliko bolj entuziastično zapopadli matematične probleme. Aplikacija uporabnika postavi v vlogo vodje poslovanja s torticami in skozi igro uči otroka. Gre torej za osnovno raven matematike, ki pa je otroku predstavljena na “sladek” in zanimiv način ter na način, ki je otrokom pri srcu, skozi igro. (iOS)

4. edX – Aplikacija omogoča vsem uporabnikom (ne le študentom) pametnih telefonov, da se učijo iz priznanih virov, kot sta MIT in McGill. Ponuja “on-line” kvize, predavanja, naloge in to vse brez posebnih finančnih skrbi, čeprav so določene “posebne” vsebine in predavanja plačljiva. (iOS in Android)

5. My Study Life – Izobraževanje in študijsko življenje ni lahko. Z aplikacijo My Study Life ne boste zamudili nobenega izpita, kolokvija ali rojstnodnevne zabave prijateljice. Aplikacija je več kot samo navaden koledar ali beležka, gre za “dnevnega asistenta”, ki olajša strnjeni urnik vsakega študenta. (iOS in Android)

6. Mendeley – Preprosto povedano, gre za aplikacijo, ki je PDF bralnik in omogoča vnašanje komentarjev v članke ter raziskovanje po bazah podatkov, da zgolj z uporabo telefona najdemo specifičen članek za predavanje. Če uporabljate Mendeley Desktop, bo aplikacija avtomatsko sinhronizirala vaše mobilne podatke z računalnikom in tako poskrbela za organizacijo “v nulo”. (iOS in Android)

7. OneNote – Zdaj, ko Evernote za tiste uporabnike, ki aplikacijo uporabljajo na dveh ali večih napravah, ni več brezplačen, je Microsoftov OneNote videti kot solidna alternativa za vse, ki za delanje zapiskov uporabljate pametne telefone. Pomaga tudi dejstvo, da je OneNote po navadi naložen na novih Windows 10 napravah. S to aplikacijo lahko snemate predavanja, “ročno” delate zapiske in vse skupaj shranjujete direktno na OneDrive ali Office 365. (iOS in Android)

8. Periodic Table – Ne, ne gre za nov interaktivni periodični sistem! Periodic Table aplikacija, ki je nastala pod okriljem Royal Society of Chemistry in vsebuje vse, od avdio do video posnetkov, ki uporabniku pomagajo, da natančno spozna kemijske elemente. Aplikacija poskrbi za vse ravni znanja, kajti uporabnik lahko izbere svojo raven in temu so prilagojene tudi informacije – od začetnikov do študentov kemije. (iOS in Android)

9. TED – Zagotovo ste že slišali za “TED-talke”, kajne? S to aplikacijo lahko dostopate do celotno zbirke – več kot 1.700 – “TED-talkov”, ki pokrivajo področja od medicine do mode. Govorci prihajajo iz akademskih voda, tehnoloških področij, glasbe, gospodarstva itd. (iOS in Android)

10. Duolingo – Učenje tujih jezikov zna biti zelo težko, še posebej za nekoga, ki ni ravno največji talent. Duolingo omogoča prevajanje resničnih tekstov v jezik po želji, prav tako pa lahko s to aplikacijo prevajamo spletne strani in ostale dokumente. Za vse “vedoželjneže” pa so tukaj jezikovni tečaji, ki so primerni tako za začetnike kot za tiste z naprednim znanjem jezika. (iOS in Android)


Prijavi napako v članku