Računalništvo, telefonija
12.10.2015 12:47

Deli z drugimi:

Share

10 alarmov, da pri oglaševanju zagotovo potrebujete strokovnjaka

Dejstvo, da oglašujete na spletu že samo po sebi govori, da se močno zavedate tega, da je potrebno ponudbo izpostaviti tam, kjer se zadržuje večina vaših potencialnih kupcev.
10 alarmov, da pri oglaševanju zagotovo potrebujete strokovnjaka
10 alarmov, da pri oglaševanju zagotovo potrebujete strokovnjaka

Če tega še ne počnete, brez skrbi, zagotovo to že počne vaša konkurenca. Saj veste, tudi ko sami nekaj iščete na spletu, to zagotovo prej ali slej najdete. Če ne pri enem ponudniku pa pri drugem oz. pri kom tretjem.


Včasih je tako, da smo kot potrošniki veliko bolj zahtevni do trgovcev, kot pa smo zahtevni do tega kako sami kot podjetniki potrošnikom predstavimo ponudbo. Ali ni tako?


Če recimo prvič oglašujete na Googlu ali pa ste »nekoč« morda že oglaševali in se v svet PPC-ja vračate po nekaj letni »hibernaciji«, se morda že po nekaj dneh počutite kot strokovnjak. Mogoče je to zaradi dejstva, da s tem v rokah držite tako mogočno orodje kot je Google Adwords in ste tako lahko glavni in odgovorni za dotok novih obiskovalcev v podjetje. In je to pač dober občutek. Občutek, ki vam daje “moč”. Po drugi strani pa zgradba vaše oglasne kampanje temelji zgolj na dveh oglasnih skupinah, 10 ključnih besedah, ki so vse nastavljene s splošno obliko, treh oglasih brez razširitev in 5 avtomatih, s katerimi Googlu prepuščate, da cene na klik določa samodejno. Brez merjenja. In denar odteka nenadzorovano? Narobe! (Prvi alarm).


Sam kot manager imam včasih morda prevelik ego in mislim, da lahko zmorem vse. Priznam. Voditi ekipo strokovnjakov, delati na 5 projektih, organizirati 3 mailinge hkrati, pisati 2 članka, hoditi po otroka v vrtec, dobro kuhati, saditi na vrtu in zraven še popravljati svoj avto. Pa to pač ne gre. Včasih je pač potrebno kakšno stvar zaupati strokovnjaku in v tem primeru raje nekomu plačam, da mi rihta avto, kot pa da se grem še šolati za mehanika, si uredim delavnico s kanalom in se za zamenjavo ispuha matram 1 teden. Žena pa seveda nori zraven, češ da me bo kap, ker toliko delam.


Vsak od nas, ki vodi podjetje ali pa v njem igra pomembno vlogo, na vsake toliko časa potrebuje »streznitev«, da raje podeli določene zadolžitve drugim ljudem in za stvari, za katere ni strokovnjak, raje proti poštenemu plačilu zaupa tistim, ki se v to razumejo.


Osebno poznam veliko podjetnikov, ki so na svojem področju najboljši strokovnjaki in z navidezno eleganco in lahkoto vodijo svoja uspešna podjetja. Pa vendar, ko gre za oglaševanje na Googlu, tam niso ravno najbolj domači. Ali je to zaradi pomanjkanja časa, pomanjkanja strokovnega kadra, nezaupanja v storitev … včasih je celo težko najti pravi vzrok. Najbolj modri so na koncu tisti, ki takšne stvari raje prepustijo strokovnjakom.

Treba si je priznati, za vodenje uspešnega posla ne morete znati in vedeti vsega. V bistvu vam niti ni treba tega. Nekatera podjetja imajo v sklopu svoje reprezentance po cele ekipe, ki vodijo njihovo oglasno kampanjo na Googlu in so del podjetja. Zato se ni treba sramovati, če sami ne zmorete organizirati res uspešne in učinkovite oglasne kampanje na Googlu.

Če želite vedeti kateri so najbolj pogosti alarmi, ki vam bodo povedali kdaj se obrniti na strokovnjaka pri ustvarjanju in vodenju uspešne Google kampanje, si preberite članek do konca.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668