Telefoni
12.04.2014 10:40
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

ZTE Redbull: Odličen mobilnik za 90 evrov

Pametni mobilni telefon ZTE Redbull kljub nizki maloprodajni ceni ponuja veliko.
Pametni mobilni telefon ZTE Redbull kljub nizki maloprodajni ceni ponuja veliko.

Podjetje ZTE je ponovno prijetno presenetilo z novim pametnim mobilnim telefonom, ki je opremljen s prodajno oznako Redbull. Čeprav maloprodajna cena novosti znaša manj kot 90 evrov, je ta opremljen s podporo za hitro mobilno omrežje 4G/LTE in dovolj zmogljivo strojno opremo za nekoliko zmogljivejša opravila. Za tekoče poganjanje prednameščenega operacijskega sistema Android namreč skrbi štirijedrni procesor Qualcomm Snapdragon MSM8226 frekvence 1,6 gigahercev.

Da pametnemu mobilnemu telefonu ZTE Redbull ne bi prehitro zmanjkalo moči, skrbi še gigabajt sistemskega pomnilnika. Preostala strojna oprema pa obsega vgrajeni pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov, režo za pomnilniško kartico microSD, 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.280 X 720 slikovnih točk in baterija kapacitete 2.400 miliamperskih ur. Za zajem fotografij in videoposnetkov pa je na voljo digitalni fotoaparat s Sonyjevim tipalom CMOS ločljivosti 13 milijonov točk.

Če količina sistemskega pomnilnika in vgrajenega pomnilnika osnovnega modela pametnega mobilnega telefona ne zadoščata, je na voljo še model, opremljen s sistemskim pomnilnikom kapacitete dveh gigabajtov in pomnilnikom z osmimi gigabajti prostora. Zmogljivejša inačica je v primerjavi z osnovnim modelom za preračunanih 22 evrov dražja, saj jo kitajski trgovci vrednotijo na preračunanih 115 evrov. Trenutno žal še ni podatka o tem, ali bo ZTE Redbull naprodaj tudi v Evropi.

Vas zanima več iz te teme?
ZTE telefoni

Prijavi napako v članku