Računalništvo, telefonija
03.10.2017 06:42

Deli z drugimi:

Share

ZTE prvi z upogljivim telefonom z dvema zaslonoma?

ZTE Axon M naj bi ponujal edinstveno uporabniško izkušnjo.
ZTE Axon M naj bi ponujal edinstveno uporabniško izkušnjo.

Kot vse kaže ima podjetje ZTE ambiciozne načrte na področju mobilne telefonije. To vsaj trdi priznani spletni bloger Evan Blass, ki naj bi od zanesljivih virov blizu podjetja pridobil informacijo, da podjetje ZTE pripravlja pametnih mobilni telefon brez primere. Novost z razvojno oznako Axon M naj bi namreč prinesla dvojni zaslon, ki ga bo mogoče navidezno združiti v enega in tako pridobiti večjo prikazovalno površino.

Pametni mobilni telefon ZTE Axon M naj bi bil predstavljen 17. oktobra letos, njegova strojna oprema pa bo zlahka prepričala tudi najzahtevnejše uporabnike. Ta naj bi namreč obsegala dva 17,3-centimetrskega (6,8-palčna) zaslona ločljivosti 1.920 x 2.160 slikovnih točk, procesor Snapdragon 820, sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov in vgrajeni pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov. Tu naj bi našli še digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in baterijo zmogljivost 3.120 miliamper ur, kar naj bi zadoščalo za nekaj ur neprekinjene uporabe.

Zanimivi pametni mobilni telefon ZTE Axon M naj bi bil sprva naprodaj v Združenih državah Amerike, proti koncu leta pa še drugod po svetu. Novost seveda ne bo ravno poceni, saj bo zanj v Združenih državah Amerike treba odšteti okoli preračunanih 550 evrov (brez davka na dodano vrednost).


Prijavi napako v članku