Računalništvo, telefonija
25.08.2020 14:00

Deli z drugimi:

Share

Zoom z tehničnimi težavami po vsem svetu

V zadnjih nekaj mesecih je zelo priljubljena spletna storitev Zoom, ki omogoča videokonferenčne pogovore. Uporabljajo jo predvsem šolarji in tisti, ki delajo od doma, da lahko nemoteno nadaljujejo izobraževanje in komunikacijo z večjo skupino ljudi, brez druženja v živo, kar je predvsem pomembno v času koronavirusa.
Zoom z tehničnimi težavami po vsem svetu
Zoom z tehničnimi težavami po vsem svetu

Težava se je pojavila ta ponedeljek, ko so nekateri uporabniki opazili, da se preprosto ne morejo prijaviti v spletno oziroma mobilno aplikacijo.

Jezni uporabniki so hitro prepravili socialna omrežja z vprašanji, kaj se dogaja. Zoom je na svoji spletni strani, kjer so na voljo informacije o delovanju storitev, takoj objavil, da beležijo težave pri delovanju storitev Zoom Meetings in Zoom Webinars. Ostale storitve, kot je pogovor in Zoom Phone, naj bi še naprej delovale brez težav.

Tudi na priljubljeni spletni strani DownDetector, kjer uporabniki lahko preverjajo delovanje spletnih strani, je bilo opaziti veliko pritožb, da storitev ne deluje od 14. ure dalje. Največ težav je bilo s prijavo v samo aplikacijo. Na srečo, pa težava ni prizadela vseh, temveč le nekatere uporabnike.

Vseeno pa imajo uporabniki v takšnih primerih še vedno na voljo nekaj drugih, brezplačnih alternativ, kot so Cisco Webex Meetings, Skype Meet Now, Microsoft Teams, Discord in Google Hangouts.

Zoom in ostala omenjena orodja so namenjena predvsem za komunikacijo velikega števila ljudi, ki bi se sicer družili v istem prostoru (npr. učenci, podjetniki…), vendar jim to izbruh koronavirusa in socialno distanciranje onemogoča.

Vsekakor pa je pri teh ponujenih storitvah v zadnjih mesecih število uporabnikov skokovito poskočilo v nebo, kar je imelo velik vpliv na zmogljivost le-teh in kakovostjo oziroma hitrostjo internetne povezave.


Prijavi napako v članku