Računalništvo, telefonija
28.08.2013 14:25

Deli z drugimi:

Share

Znanje je dragoceno!

Dandanes je na trgu prisotnih ogromno različnih tehnologij, ponudnikov IT opreme in storitev ter predvsem s tem povezanih javno dostopnih informacij, ki so po večini tudi brezplačne. Znanje je dragoceno, zato ga iščite pri strokovnjakih.
Konferenca SharePoint dnevi bo potekala 12-13 novembra 2013 v Termah Olimia.
Konferenca SharePoint dnevi bo potekala 12-13 novembra 2013 v Termah Olimia.

Če si vzamemo malo časa, na spletu zlahka najdemo skorajda kakršnokoli informacijo oziroma podatek, ki nas v tistem trenutku zanima. Podobno je tudi s pridobivanjem novih znanj in reševanjem sprotnih problemov, ki se nam pojavijo pri vsakodnevnem delu in za katere potrebujemo hitro in enostavno rešitev. »Zakaj bi torej po nepotrebnem zapravljali denar za draga izobraževanja, ki nam povrhu vsega vzamejo še ogromno časa?« lahko velikokrat slišimo. Takšna miselnost se ŽAL vse pogosteje pojavlja tudi pri vodilnih menedžerjih v podjetjih. Ti v časih slabih gospodarskih razmer iščejo predvsem poceni in hitre rešitve ter se poslužujejo nizkocenovnih vrst pridobivanja nujno potrebnih znanj za svoje zaposlene. Največkrat pa se ne zavedajo, da poceni investicije s sabo prinesejo tudi »poceni« pridobljeno znanje.

Kam torej po znanje?

Informacije, ki jih uporabniki iščejo na spletu niso primerljive z znanjem, ki ga poda za to strokovno usposobljen kader z ustreznimi certifikati, referencami in izkušnjami. Vemo, da danes na spletu lahko vsak objavi praktično vse vrste informacij, zato te pogosto niso niti zanesljive. Še posebno, kadar gre za potrebe po računalniških znanjih na višjem strokovnem nivoju, bi se uporabniki morali zavedati, da le-ta lahko pridobijo zgolj pri ponudnikih, ki so za to primerno usposobljeni in imajo ustrezne certifikate. Ker je konkurenca na trgu ogromna, ponudba pa na videz celo primerljiva, se podjetja največkrat odločajo zgolj na podlagi cene. V zadnjem času smo priča naraščajočemu trendu e-tečajev, ki naj bi bila hitra, enostavna in poceni rešitev. Vse bolj pogoste so tudi tako imenovane »hitre delavnice« in razna enodnevna izobraževanja, kjer so v ospredju namesto pridobivanja novih znanj predvsem prodaja novih produktov, predstavitev novosti na trgu in mreženje ter druženje. S čimer sicer ne bi bilo nič narobe, če bi se tovrstnih dogodkov udeleževali le menedžerji in tržniki ter prodajno osebje. Velikokrat pa se zgodi, da so takšni dogodki kar cenejša alternativa strokovnim tečajem in so tja poslani informatiki iz podjetij, ki bi sicer potrebovali konkretno znanje na primerno visokem tehnološkem nivoju. Sami se tega po večini zavedajo, vendar zaradi zelo omejenih sredstev za izobraževanje velikokrat nimajo druge možnosti.

Dejstvo, da je za kakovost potrebno tudi nekaj plačati, še vedno drži. Kljub vsem sodobnim vrstam ter možnostim usposabljanja in izobraževanja, je tisto, pridobljeno v ustrezno opremljeni učilnici, pod budnim očesom strokovno usposobljenega predavatelja in skupaj s primernim gradivom ter ostalimi učnimi pripomočki, zagotovo najbolj kakovostno in zanesljivo. Investicija v razvoj kadrov je lahko ogromna dodana vrednost za podjetje, če je le-ta izbrana premišljeno in na podlagi preverjenih referenc ponudnika. Po drugi strani pa gre za zlahka stran vržen denar, če smo zanjo pripravljeni odšteti premalo. Tega bi se v času upanja na boljšo prihodnost in iskanja novih poslovnih priložnosti morali zavedati prav vsi ter uspešnost podjetja graditi na znanju svojega lastnega kadra. Vendar ne na kakršnem koli, temveč na kvalitetno in skrbno pridobljenemu znanju!

Kompas Xnet je trenutno vodilni izobraževalni center na področju informatike v Sloveniji. Po najnovejših Microsoftovih informacijah (z dne 11.1.2011) je njihov izobraževalni center uvrščen na 1. mesto med Microsoftovimi pooblaščenimi izobraževalnimi centri v Sloveniji.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KOMPAS XNET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri KOMPAS XNET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KOMPAS XNET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več