Računalništvo, telefonija
Igre
31.03.2023 12:36

Deli z drugimi:

Share

Znani so udeleženci finalnega dogajanja za LOL SDP na gospodarskem razstavišču

V tretjem tekmovalnem vikendu državnega prvenstva v League of Legends, je po 14. krogih ekipa Sneaky Foxes pridobila zadnje mesto, ki je še vodilo v končnico. V končnici so se soočili z vodilnimi na lestvici po rednem delu lige, ekipi Watered Bottle.

V seriji, najboljši od treh tekem, ki je odločala o tem, kdo se uvrsti na veliki oder finala na Gospodarskem razstavišču, to nedeljo v sklopu GameGang dogodka, so Sneaky Foxes nudili odličen odpor proti favoritom in ji celo zadali drugi poraz na tekmovanju. Žal pa ena zmaga v treh tekmah ni bila dovolj, saj je preostali dve tekmi zmagala ekipa Watered Bottle in se tako uvrstila v finale.

V petek 24. 3. smo na prenosu lahko spremljali tekmo med LimeLite Gaming in Sneaky Foxes. Prvi uboj je pridobila ekipa Sneaky Foxes vendar so LimeLite Gaming hitro odgovorili in izenačili. Prišlo je do veliko izmenjav ubojev in dobrega ekipnega sodelovanja. Tekma se je odvijala s konstantno minimalno prednostjo LimeLite Gaminga. Kljub temu jim je ekipa Sneaky Foxes ves čas dihala za ovratnik. Lisice so na koncu le morale priznati premoč nasprotnikom. LimeLite Gaming je tekmo končal z rezultatom 45 ubojev, 36 smrti ter 99 asistencami, Sneaky Foxes pa so zabeležili sledečo statistiko: 36 ubojev, 45 smrti in 68 asistenc.

Rezultati 13. kroga

Rezultati 14. kroga

V nedeljo 26.3. so je na prenosu odvijala končnica v katereo so se uvrstili: na prvem mestu Watered Bottle, na drugem SPIKE syndicate, na tretjem PDF in po končnem izračunu so na četrtem mestu pristali Sneaky Foxes. Vse tekme v končnici so se odvijale v formatu BO3 (Best of Three).

Prva tekma končnice in boj za uvrstitev v finale je bila, kot omenjeno že uvodoma, med Sneaky Foxes ter Watered Bottle. Prva igra se je odvijala zelo hitro, ekipa Sneaky Foxes je igrala zelo agresivno in to se jim je na koncu obrestovalo, saj so skozi celoten del prve igre vodili in zelo hitro uničili nasprotnikov Nexus. S tem so pokazali, da ekipa Watered bottle ni nepremagljiva in jim zadala drugi poraz na tem državnem prvenstvu. Druga igra v končnici med tem dvema ekipama se je odvijala nekoliko drugače. Igra je bila sicer še hitrejša kot prejšnja, vendar tokrat nagnjena precej v korist ekipe Watered Bottle, ki je igro dvignila na višjo raven in s tem pokazala, da njihov izkupiček po rednem delu ni bila zgolj sreča, saj so dobesedno uničili lisice z rezultatom 25 proti 6. Zadnja igra je odločala o tem kdo si zasluži mesto v velikem finalu. Tretja igra se je pričela počasneje kot ostali dve, ekipi sta bili nekoliko bolj izenačeni, vendar je ekipa Watered bottle kaznovala nasprotnike na vsakem koraku, kar jih je privedlo do zmage in s tem uvrstitvijo v finale.

Rezultati polfinala

Druga tekma je bila med ekipama SPIKE syndicate in PDF. V tem dvoboju so se vse tri igre so se odvijale hitro. Prva igra je šla v prid ekipe PDF z gromozansko razliko 22 proti 4. Naslednjo igro je ekipa SPIKE syndicate vrnila udarec z enostransko igro v lastno korist in jo prepričljivo dobila s končnim rezultatom 19 proti 4. Tretjo igro je PDF začel prepričljivo, saj so pridobili prvi uboj ter v zgodnji igri povedli s 3 proti 1. SPIKE syndicate, je nato prestavil v višjo prestavo in ponovno uničii svoje nasprotnike na vseh nivojih igre in zmagal s končnim rezultatom 25 proti 7.

Za tretje mesto se bosta tako pomerili ekipi Sneaky Foxes in PDF, za zmagovalca tretje sezone SDP v League of Legends pa bomo gledali dvoboj med Watered Bottle in SPIKE syndicate. Obe tekmi se bosta odvijali v živo in za konec, pa naj vas še enkrat povabim to nedeljo na Gospodarsko razstavišče, kjer si boste lahko v sklopu GameGang Show dogodka ogledali preostale tekme SDP League of Legends v živo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
EŠZS

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Za več informacij so vam na voljo pri E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več