Telefoni
07.02.2011 13:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Znani prvi konkretni podatki o mobilniku Samsung Galaxy S2

Galaxy S2 naj bi bil v primerjavi s predhodnikom precej zmogljivejši, robustnejši in večopravilnejši.
Galaxy S2 naj bi bil v primerjavi s predhodnikom precej zmogljivejši, robustnejši in večopravilnejši.

Konec letošnjega januarja so se na svetovnem spletu pojavile prve govorice, da naj bi podjetje Samsung pripravljalo dostojnega naslednika izjemno priljubljenega mobilnega telefona Galaxy S. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu Galaxy S2. Ta naj bi bil v primerjavi s predhodnikom precej zmogljivejši, robustnejši in večopravilnejši. Ker naj bi bil mobilnik Galaxy S2 nared za prodajo še pred koncem februarja, ne preseneča, da so pred kratkim na svetovni splet zašli prvi konkretni podatki o njem.

Če gre verjeti novim podatkom o pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy S2, ki so se pojavili na svetovnem spletu, bo ta za prikazovanje slik uporabljal do 4,5-palčni oziroma 11,4-centimetrski zaslon sAMOLED. Najzahtevnejšim računskim nalogam naj bi bil kos dvojedrni procesor Samsung Orion s taktom do 1,2 gigaherca. Za shranjevanje vmesnih izračunov naj bi bil na voljo sistemski pomnilnik kapacitete do enega gigabajta.

Preostala strojna oprema prav tako ne bo od muh. Samsung Galaxy S2 bo za zajemanje nepozabnih trenutkov in opravljanje videokonferenc imel na voljo dve kakovostni kameri. Na hrbtni strani mobilnika bo digitalna kamera opremljena s tipalom ločljivosti osem milijonov točk in bliskavico LED, medtem ko bo sprednja ponujala ločljivost do 1,3 milijona točk. Za povezovanje bosta na voljo brezžični povezavi Bluetooth 3.0 in Wi-Fi 802.11n. Novi mobilnik bo opremljen še z brezstično tehnologijo NFC (Near Field Communications). Ta bo uporabnikom omogočala varno brezstično poslovanje.

Na pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy S2 bo po vsej verjetnosti nameščen najnovejši mobilni operacijski sitem Android 2.3 Gingerbread s Samsungovim grafičnim vmesnikom TouchWiz UI. Novinec naj bi na ameriški trg prispel konec februarja oziroma v prvi polovici marca. Maloprodajna cena mobilnika Samsung Galaxy S2 naj bi bila nekoliko višja od zdajšnjega modela.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku