Operacijski sistemi
15.07.2011 15:50

Deli z drugimi:

Share

Znane minimalne strojne zahteve za Windows 8

Dolge lovke piratstva sežejo povsod!
Dolge lovke piratstva sežejo povsod!

Microsoft je na letošnji prireditvi D9 Conference javnosti prvič prikazal koncept delovanja naslednje generacije Oken z razvojnim imenom »Windows 8«. Od takrat naprej računalničarji širom sveta z vnemo spremljajo nadaljnji razvoj dostojnega naslednika priljubljenega operacijskega sistema Windows 7. Ker bo javna poskusna inačica operacijskega sistema Windows 8 nared že jeseni letos, ne preseneča, da so v javnost »priromale« minimalne strojne zahteve za uporabo naslednje generacije Oken.

Tami Reller, podpredsednik Microsoftovega oddelka za razvoj Oken, je namreč razkril, da bo prihajajoči operacijski sistem Windows 8 mogoče uporabljati na vseh računalniških sistemih, ki so zmožni poganjati Okna 7. To pomeni, da bomo tu potrebovali računalnik z vsaj gigaherčnim procesorjem AMD ali Intel, gigabajtom sistemskega pomnilnika, trim diskom s 16 gigabajti prostora in grafično kartico, združljivo z Microsoftovo knjižico DirectX 9. Podjetje iz Redmonda priporoča še povezavo v svetovni splet in kakovostno računalniško periferijo.

Za polno koriščenje vseh bombončkov bo kakopak potrebno poseči po občutno zmogljivejšem računalniškem sistemu. Tu velja še omeniti, da bo novi Microsoftov operacijski sistem na voljo za nakup v drugi polovici naslednjega leta. Kupci že sestavljenih računalnikov bodo nova Okna »prejeli« že konec naslednjega poletja. Tu bo seveda šlo za operacijski sistem Windows 8 z oznako RTM (Release to Manufacturing). Kandidata za končno izdajo (release candidate) naj bi po prvih ocenah dočakali že na januarski računalniški konferenci CES 2012 v Las Vegasu.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku